DEZAL GOFROWNICA
301.4 drobna kratka
DANE TECHNICZNE
Chrupiące gofry kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, w Gdyni. Kupowane w budce przy deptaku, ze świeżą borówką amerykańską oraz innymi owocami i bitą śmietaną.
Gofry przygotowane według poniższego przepisu z użyciem MIESZANKI są idealne. Chrupiące, nie za słodkie, dzięki czemu można ozdobić je nawet bardzo słodkimi dodatkami.
Teraz już zawsze możesz się delektować pysznymi goframi w zaciszu swojego domu....
DO SPORZĄDZENIE CIASTA NALEŻY PRZYGOTOWAĆ:
- 0,5 litra wody pitnej
- 25ml oleju roślinnego
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Do odpowiedniego naczynia wsypać 0,5 kg proszku.
2. Dodać wodę i olej.
3. Miksować przez kilka minut do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
4. Piec w gorącej gofrownicy na złoty kolor (3-4 minuty)
Z porcji 0,5 kg można wykonać ok 8-10 gofrów.
Mieszankę przechowywać w chłodnymi suchym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: lipiec 2014
MOŻLIWOŚĆ DOKUPIENIA WIĘKSZEJ ILOŚCI MIESZANKI NA GOFRY BISZKOPTOWE NA INNEJ NASZEJ AUKCJI:
© AllegroPromo