O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.
Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto
Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę.
Kontakt
Napisz do nas email
Skype
Gadu-Gadu
|
Produkcja zwierzęca cz. 1
Wydawnictwo Rea Ewa Marciniak-Kulka ISBN[zasłonięte]978-8341-984-3 Liczba stron 224 Format (w milimetrach) 165x235
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W I części podręcznika podano informacje dotyczące: – budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; – zasad żywienia zwierząt; – wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; – warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; – pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji. W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu: – technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła; – technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni; – technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej; – produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; – elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania; formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami. Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
|