Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Produkcja zwierzęca cz. 1

04-06-2012, 7:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2336171559
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 10   
Koniec: 20-05-2012 08:31:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

 

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł Produkcja zwierzęca cz. 1
Autor Ewa Marciniak-Kulka
Wydawca REA
Rok wydania 2007
Wymiary 165 X 235 mm
Okładka miękka
ISBN 978[zasłonięte][zasłonięte]14198

 

 

 

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.



W I części podręcznika podano informacje dotyczące:
– budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;
– zasad żywienia zwierząt;
– wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;
– warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;
– pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.

W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:
– technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;
– technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;
– technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;
– produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;
– elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;
formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.

Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkcja zwierzęca cz. 1