Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Produkcja pieczarki na podłożu fazy III

24-01-2012, 5:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 33 zł      Aktualna cena: 33 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2041192251
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 19   
Koniec: 15-01-2012 15:52:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2008
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 


 
Tytuł Produkcja pieczarki na podłożu fazy III
Autor Nikodem Sakson
Wydawca PWRiL
Rok wydania 2008
Liczba stron 180
Wymiary 150 x 210mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-83-01031-9


Książka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce. W najbliższych la­tach zmiany w technologii nie będą takie duże jak do tej pory, ale będą się ciągle pojawiały chociaż w znacznie mniejszym zakresie. Jednak wiedza i nowe technologie będą miały nie mniejsze znaczenie niż dotychczas. Wynika to z jednej strony ze wzrostu skali uprawy, a z drugiej z malejących dochodów z produkcji pieczarek. Polskie pieczarkarstwo wchodzi w kolejną fazę rozwoju, jaką będzie zderzenie się z globalnym rynkiem i koniecznością obniżania kosztów wytwarzania.

 

W treści:

1. Przemiany w technologii produkcji pieczarki 13

2. Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki 15

3. Produkcja pieczarki to produkcja żywności 18

4. Rynki i ich oczekiwania jakościowe 30

5. Systemy uprawy 38

6. Przejście z fazy II do III 41

7. Warunki techniczne produkcji pieczarki 52

8. Surowce i zasady ich doboru 63

9. Programowanie uprawy 77

10. Uprawa 79

11. Zbiór i przygotowanie do sprzedaży 142

12. Ocena uzyskanych wyników 159

13. Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy 160

14. Przygotowanie pieczarkarni do nowej uprawy 178

15. Zalecenia chemicznej ochrony pieczarki na lata 2008,2009 179

 

Produkcja pieczarki na podłożu fazy III