Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych

06-02-2014, 6:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik atena106
numer aukcji: 3922231066
Miejscowość Augustów
Wyświetleń: 3   
Koniec: 06-02-2014 06:13:02

Dodatkowe informacje:
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1998
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych

 

autorzy: pod red. Anny Dzień
rok wydania: 1998
ilość stron: 382
format: 14,1 x 20,6
oprawa: miękka
ISBN: 83[zasłonięte]86331-6

 

Książka dopuszczona do użytku szkolnego w zawodzie TECHNIK AGROBIZNESU

nr dopuszczenia  78/98

 

Spis treści:
I. Produkcja rolnicza jako rodzaj działalności gospodarczej
A. Znaczenie rolnictwa w gospodarce narodowej
B. Podstawowe pojęcia i definicje
C. Cechy produkcji rolniczej
II. Czynniki siedliska
A. Klimatyczne
B. Glebowe
III. Zabiegi agrotechniczne
A. Wybrane zagadnienia z uprawy roli
B. Melioracje
C. Wybrane zagadnienia z nawożenia roślin
D. Wybrane zagadnienia z ochrony roślin
IV. Podstawy zmianowania
A. Pojęcia (terminologia) związane ze zmianowaniem roślin
B. Czynniki zmianowania roślin
C. Przyrodniczo-techniczne podstawy grupowania roślin uprawnych
D. Wartość stanowisk po grupach roślin i ich przydatność pod określone warunki uprawne
E. Typy płodozmianów
F. Układanie płodozmianów
V. Wybrane technologie produkcji roślinnej
A. Rośliny zbożowe
B. Rośliny okopowe
C. Rośliny motylkowe
D. Rośliny pastewne niemotylkowe
E. Rośliny oleiste
F. Użytki zielone
G. Ogrodnictwo
VI. Podstawy żywienia zwierząt
A. Składniki pokarmowe i ich znaczenie dla organizmu zwierząt
B. Charakterystyka pasz stosowanych w żywieniu zwierząt
C. Żywienie zwierząt
VII. Produkcja zwierzęca
A. Chów bydła
B. Chów trzody chlewnej
C. Chów owiec
D. Chów drobiu
VIII. Inne kierunki produkcji w rolnictwie
A. Czynniki wpływające na kierunki produkcji
B. Produkcja alternatywna
IX. Pozyskiwanie surowców żywnościowych
A. Surowce roślinne
B. Surowce zwierzęce
C. Proces pozyskiwania, skupu i obrotu surowcami