Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych

20-01-2012, 0:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2041192290
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 16-01-2012 13:22:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

 

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych
Autor pod red. Anny Dzień
Wydawca FORMAT - AB
Liczba stron 381
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

 
 

 

Podręcznik dla szkół kształcących w zawodzie technik agrobiznesu. Dopuszczony do użytku szkolnego, nr w zestawie (dopuszczenia) 78/98.

Rozdziały VII A, B i C zostały zaktualizowane w 2004 roku.

 

Spis treści:

 

I. Produkcja rolnicza jako rodzaj działalności gospodarczej

A. Znaczenie rolnictwa w gospodarce narodowej

B. Podstawowe pojęcia i definicje

C. Cechy produkcji rolniczej

II. Czynniki siedliska

A. Klimatyczne

B. Glebowe

III. Zabiegi agrotechniczne

A. Wybrane zagadnienia z uprawy roli

B. Melioracje

C. Wybrane zagadnienia z nawożenia roślin

D. Wybrane zagadnienia z ochrony roślin

IV. Podstawy zmianowania

A. Pojęcia (terminologia) związane ze zmianowaniem roślin

B. Czynniki zmianowania roślin

C. Przyrodniczo-techniczne podstawy grupowania roślin uprawnych

D. Wartość stanowisk po grupach roślin i ich przydatność pod określone warunki uprawne

E. Typy płodozmianów

F. Układanie płodozmianów

V. Wybrane technologie produkcji roślinnej

A. Rośliny zbożowe

B. Rośliny okopowe

C. Rośliny motylkowe

D. Rośliny pastewne niemotylkowe

E. Rośliny oleiste

F. Użytki zielone

G. Ogrodnictwo

VI. Podstawy żywienia zwierząt

A. Składniki pokarmowe i ich znaczenie dla organizmu zwierząt

B. Charakterystyka pasz stosowanych w żywieniu zwierząt

C. Żywienie zwierząt

VII. Produkcja zwierzęca

A. Chów bydła

B. Chów trzody chlewnej

C. Chów owiec

D. Chów drobiu

VIII. Inne kierunki produkcji w rolnictwie

A. Czynniki wpływające na kierunki produkcji

B. Produkcja alternatywna

IX. Pozyskiwanie surowców żywnościowych

A. Surowce roślinne

B. Surowce zwierzęce

C. Proces pozyskiwania, skupu i obrotu surowcami



Produkcja i pozyskiwanie surowców żywnościowych