Suplement diety Probiotyk Przywrócenie naturalnej flory bakteryjnej jelit.
6 szczepów bakterii wraz z pożywką. W każdej kapsułce 850 milionów kultur bakterii.
Probiotyki są to wyselekcjonowane kultury bakteryjne albo dkultury drożdży.
Bardzo często są to pałeczki kwasu mlekowego. Probiotyki i prebiotyki mają na celu zachowanie prawidłowej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym. Te kultury bakteryjne mają korzystny wpływ na organizm człowieka.
Wszystkie bakterie prebiotyczne wprowadza się do organizmu wraz z pożywieniem.
Podczas trawienia zasiedlają jelita, gdzie dzięki nim poprawie ulega flora bakteryjna jelit.
Stosowany probiotyk ma wpływ także na wzmocnienie odporności oraz na hamowanie rozwoju tych bakterii, które mają zły wpływ na działanie całego organizmu.
Probiotyki pomagają również zwalczać biegunkę lub przyśpieszać metabolizm. Mikroorganizmy probiotyczne są bardzo pomocne w łagodzeniu objawów nietolerancji laktozy.
Maltodekstryna 151,001 mg Probiotyczne kultury bakterii 85,000 mg Skrobia kukurydziana 80,000 mg Żelatyna 76,000 mg Palmitynian askorbylu 28,249 mg Stearynian magnezu 4,000 mg Krzemionka 4,000 mg * %RDA - norma zalecanego spożycia
Probiotyk stanowi mieszanka wyselekcjonowanych kultur bakterii:Lactobacillus acidophilus - Pałeczki kwasu mlekowego 30 x 10 E 9/gLactobacillus rhamnosus - Bakterie kwasu mlekowego 20 x 10 E 9/gBifidobacterium longum 20 x 10 E 9/gBifidobacterium breve 10 x 10 E 9/gBifidobacterium bididum 10 x 10 E 9/gLactococcus lactis - Bakterie mlekowe 10 x 10 E 9/g Razem 100 x 10 E 9/g (100 miliardów na gram)