Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROBIOTYK probiotyczny nawóz EmFarma PLUS EMY 5L

06-06-2014, 0:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.99 zł      Aktualna cena: 49.99 zł     
Użytkownik sirriana
numer aukcji: 4278785661
Miejscowość TRÓJMIASTO
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 28   
Koniec: 05-06-2014, 23:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail:  izis_[zasłonięte]@o2.pl

tel - 727 [zasłonięte] 066

Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania i wątpliwości.

Wpłata na konto bankowe lub przez PayU.

Proszę o dokonanie wpłaty do 7 dni.

Przy zakupie kilku aukcji za przesyłkę płaci się tylko raz.

PayU jest idealną opcją dla kupującego, który chce przyspieszyć dostawę zakupu.

Poczta Polska

Paczka priorytetowa 11 zł

paczka pobraniowa 19 zł


Za przesyłkę płacisz tylko raz.

Wysyłkę nadaję przeważnie w dniu zaksięgowania wpłaty lub dzień po.

Jednakże wyjątkowo może to nastąpić do 2-3 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty.

Uprzejmie proszę o wystawienie komentarza po otrzymaniu przesyłki.

Jest to dla mnie cenna informacja, że transakcja została pomyślnie zakończona dla obu stron.


Mam Państwu do zaoferowania

wyjątkowy nawóz mikroorganiczny

Emfarma Plus

...oto link z filmem do popularnego programu "Maja w ogrodzie" TVN, gdzie omawiane jest działanie probiotyków:

http://majawogrodzie.tvn.pl/193,Ogrod-w-harmonii-z-natura-odc-479,odcinek.html
Pojemność 5 litrów
DO 5 BUTELEK (CENA 12 ZŁ) LUB 19 ZŁ (ZA POBRANIEM).
Przy zakupie większej ilości proszę o kontakt w sprawie kosztów
wysyłki.
*
*
EmFarma Plus zdobyła na Targach AGROTECH (Kielce) Złoty Medal!
  • To kompozycja mikroorganizmów wytworzona na bazie Probiotycznych Kultur Matecznych SCD ProBio Plus opracowanych przez Amerykanina Matthew Wood'a, autora Probiotycznej Technologii SCD, ucznia prof. Teruo Higa.
  •  Wytworzony w naturalnym procesie fermentacji, z udziałem pożytecznych mikroorganizmów powszechnie występujących w naturze i niemodyfikowanych genetycznie, z zachowaniem najwyższych standardów higienicznych i jakościowych.
  • Dopuszczony do obrotu jako środek mikrobiologiczny poprawiający jakość gleby, neutralizujący odory, higienizujący pomieszczenia
  • Em Farma Plus to środek do produkcji ekologicznej, całkowicie bezpieczny dla ludzi i zwierząt i roślin. Jest cieczą o pH poniżej 4, koloru zółto-brunatnego o słodko kwaśnym smaku i zapachu kwasu chlebowego lub sfermentowanego soku.

EmFarma Plus

poprawia jakość gleby, neutralizacja odorów, higienizacja pomieszczeń.

EmFarma Plus to ubogacona w bakterie fototropowe kompozycja mikroorganizmów,

dzięki czemu skuteczniej niż  EmFarma przyspiesza rozkład materii organicznej i zwiększa dostępność składników mineralnych, w tym głównie azotu. Pożyteczne mikroorganizmy w niej występujące wzajemnie się wspierają i jako zespół wypierają chorobotwórczą mikroflorę, zmieniając kierunek procesu mikrobiologicznego w miejscu ich użycia. Szczególnie skuteczny w kompostowaniu materii organicznej jak: obornik, resztki kuchenne, trawa, chwasty, nadpsute owoce i warzywa oraz fermentowaniu gnojówek zwierzęcych i roślinnych. Bardzo dobrze oddziałuje na rośliny w pełni wzrostu.


EmFarma Plus jest preparatem gotowym do użycia po rozcieńczeniu zdrową wodą.

DZIAŁANIE:

- podnosi biologiczną aktywność gleby oraz poprawia jej żyzność i urodzajność;

- sprzyja tworzeniu struktury gruzełkowatej i regulacji stosunków powietrzno- wodnych gleby;

- wzmaga zdolność roślin do fotosyntezy, co prowadzi do wzrostu odporności i witalności roślin, lepszego kiełkowania, ukorzeniania, kwitnienia i zawiązywania owoców, ich dojrzewania i poprawy jakości;

- przyspiesza rozkład masy organicznej i przyspiesza proces kompostowania;

- zwiększa dostępność makro i mikroelementów, w tym z form niedostępnych zalegających w glebie;

- gwarantuje optymalne wykorzystanie wody;

- aktywuje fermentację gnojowicy;

- wspomaga oczyszczanie ścieków;

- stabilizuje, higienizuje osady ściekowe oraz zmniejsza ich objętość;

- neutralizuje odory, rewitalizuje wodę, wykazuje działanie antyseptyczne, probiotyczne i antyutleniające;

STOSOWANIE I ZALECANE DAWKOWANIE:


Grunty orne:

 - przed uprawkami (orka, kultywatorowanie, talerzowanie): od 20L do 200L na 1ha rozcieńczone w 200L-1000L wody.

- w trakcie wzrostu roślin: od 10L do 30L na 1ha rozcieńczone w 200L-400L wody.


Warzywniaki i ogrody:

- do gleby przed siewem, uprawą warzyw i roślin ozdobnych: od 2L do 3L na 100 m² rozcieńczone w 20L-30L wody.

- do przygotowanych podłoży: od 1L do 2L na 1m³ rozcieńczone w 10L-20L wody.

- do opryskiwania roślin: 1L rozcieńczony w 30L-50L wody.

- do podlewania roślin: 1L rozcieńczony w 50L-100L wody.

Gnojowica- fermentacja i higienizacja:

- od 1L do 3L na 1m³

Obornik- fermentacja i waloryzacja:

- od 1L do 3L na 1m³ pryzmy*

Kompost:

- od 1L do 10L na 1m³ pryzmy*

*Obornik i kompost ubić. Aplikując mikroorganizmy dodać taką ilość wody, aby zostały równo rozprowadzone w całej masie.

ZALECENIA:

Wszelkie zabiegi z użyciem pożytecznych mikroorganizmów najlepiej wykonywać przy wilgotnej aurze, na wilgotną glebę.

PRZECIWWSKAZANIA:

- są to żywe organizmy, których nie można mieszać ze sztucznymi (chemicznymi) środkami ochrony roślin, nawozami sztucznymi, detergentami oraz środkami dezynfekcyjnymi;

- nie należy przeprowadzać zabiegów podczas silnego nasłonecznienia;

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

POJEMNOŚĆ:

5 litrów

Dostępne również opakowania w pojemności:

1 L - 15 zł

10 L - 80 zł

20 L - 160 zł

POSIADANE CERTYFIKATY:

PZH/HT 2508/2011

SKŁAD:

Substancje wyjściowe: bakterie kwasu mlekowego, bakterie fotosyntetyzujące, grzyby fermentujące, drożdże, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, rewitalizowana woda, sól, kompleks minerałów.

Skład kultury matecznej:

  • Bifidobacterium animalis,
  • Bifidobacterium bifidum,
  • Bifidobacterium longum,
  • Lactobacillus acidophilus,
  • Lactobacillus bulgaricus,
  • Lactobacillus casei,
  • Lactobacillus delbrueckii,
  • Lactobacillus plantarum,
  • Lactococcus diacetylactis,
  • Lactococcus lactis spsp. lactis,
  • Streptococcus thermophilus,
  • Bacillus subtilis var. natto.
  • Saccharomyces cerevisiae,
  • Rhodopseudomonas palustris,
  • Rhodopseudomonas sphaeroides.

*