Ema5 to kompozycja pożytecznych, naturalnych mikroorganizmów na bazie SCD ProBio Orginal poddana dodatkowej fermentacji z octem winnym i alkoholem, charakteryzująca się silnym działaniem w ograniczaniu lub eliminowaniu chorób grzybowych oraz niektórych szkodników. W szczególny sposób wzmacnia działanie EmFarma i EmFarma Plus w przywracaniu zdrowia środowiska i hamowaniu inwazji chorób pleśniowych. Ema5 to naturalny preparat jest szczególnie pomocny w walce m.in.: z szarą pleśnią, mączniakami, bakteriozami, głownią, chwościkiem buraczanym, mszycami, stonką, zwójką aroniową, parchem, zarazą ziemniaczaną, kanciastą plamistością, pryszczarkami, skrzypionkami, kwieciakami, śmietką, fuzariozami.
DZIAŁANIE:
Ema5 ogranicza lub eliminuje warunki sprzyjające rozwojowi chorób grzybowych oraz niektórych szkodników.
STOSOWANIE I ZALECANE DAWKOWANIE Ema5:
Stosowanie Ema5 nie wiąże się ze stosowaniem okresów karencji, ponieważ środek jest w pełni nieszkodliwy dla ludzi.
- Higienizacja i regeneracja podłoży:
dodać do EmFarma 1 litr Ema5/1m³ podłoża
- Bioremediacja gleby:
opryski 5% do 10% roztworem Ema5 w połączeniu z EmFarma Plus
- W trakcie wzrostu roślin:
od 1 do 4 oprysków Ema5 w stężeniu 0,5% do 1% najczęściej jako dodatek do oprysków EmFarma lub EmFarma Plus zgodnie z zaleceniami Licencjonowanych Doradców i zawartych w biuletynach.
Ema5 jest preparatem gotowym do użycia po rozcieńczeniu zdrową wodą.
Wszelkie zabiegi z użyciem pożytecznych mikroorganizmów najlepiej wykonywać przy wilgotnej aurze, zachmurzeniu, na wilgotną glebę.
PRZECIWWSKAZANIA:
- są to żywe organizmy, których nie można mieszać z chemicznymi środkami ochrony roślin, nawozami sztucznymi, detergentami oraz środkami dezynfekcyjnymi.
- nie należy przeprowadzać zabiegów podczas silnego nasłonecznienia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Pojemność:
0,5 litra
Posiadamy również w sprzedaży Ema5 o pojemności:
- 1 litr
- karnister 5 litrów,
- karnister 10 litrów,
- karnister 20 litrów.
Posiadane certyfikaty:
PPZH/HT 2509/2011
SKŁAD:
- bakterie kwasu mlekowego
- bakterie fotosyntezujące
- grzyby fermentujące
- drożdże
- ekologiczna melasa z trzciny cukrowej
- rewitalizowana woda
- ocet winny
- alkohol etylowy