Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROBIOTYK JOY-DAY "RADOŚĆ DNIA" 5 smaków

10-08-2014, 19:23
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik Creacja
numer aukcji: 4415260977
Miejscowość Poznań
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 21   
Koniec: 10-08-2014 19:25:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NAPÓJ PROBIOTYCZNY - BIOAKTYWNY JOY-DAY "RADOŚĆ DNIA" - 0,2 l


PIĘĆ WARIANTÓW: GŁÓG, OWOCE LASUMIĘTA, CHMIEL lub TOPINAMBUR


Z CERTYFIKATEM EKOLOGICZNYM UE

Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu

"SIŁA SERCA"

Najnowsze badania potwierdzają, że jest to PRODUKT BEZGLUTENOWY


BEZ CUKRU, KONSERWANTÓW, GMO

Posiada 12 miesięczny okres przydatności do spożycia.

100% natury.

Rozcieńczony, jako napój charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. Bioaktywny, bezalkoholowy, orzeźwiający napój z fermentacji, zawiera bakterie kwasu mlekowego.


Zalety napoju

- reguluje pracę układu trawiennego
- eliminuje toksyny i złogi toksyn z wątroby
- odtruwa organizm
- wzmacnia układ odpornościowy
- regeneruje komórki
- odmładza organizm
- wzmacnia jego ochronę przed chorobami
- spowalnia proces starzenia
- wspomaga procesy przemiany materii
- neutralizuje zaburzenia układu wydalniczego organizmu
- wpływa na krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych
- obniża cholesterol
- spłyca zmarszczki i poprawia wygląd cery

 

Skład PODSTAWOWY WSZYSTKICH NAPOI: Melasa z trzciny cukrowej, sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji surowców roślinnych (zioła, owoce, warzywa w zależności od rodzaju koncentratu), oraz kompleks żywych bakterii probiotycznych (min 2x106jtk/ml) w tym:

Lactobalillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki s. bulgaricus LMG P-21905; 
L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; 
Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals s. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603;

S. thermphilus LMG P-21908 i LMG P17225 oraz antyutleniacze.

 

GŁÓG 

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy i ziele skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom z chorobami serca, przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych, osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji oraz dla opóźnienia

procesów starzenia się komórek.


OWOCE LASU 

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców w tym: liści jeżyny, czarnej porzeczki, poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie:osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat), przy oczyszczaniu układu moczowego oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.


MIĘTA 

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: liści mięty, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

 

CHMIEL 

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

 

TOPINAMBUR

Skład: Naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw w tym: bulw topinambura, korzeni marchwi i pasternaka.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyosydacyjnych oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

 

Najlepiej spożywać w trakcie jedzenia. NAPOJE JOY DAY "RADOŚĆ DNIA" charakteryzują się delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnymi naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.


Bez pasteryzacji. Nie zawiera barwników, aromatów ani konserwantów. Naturalnym konserwantem napoju są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz antyutleniacze. Nie zawiera cukru ani substancji słodzących.

Bakterie kwasu mlekowego ułatwiają trawienie i pracę układu pokarmowego, niezwykle korzystnie wpływają na organizm człowieka. Wśród nich szczególne znaczenia mają szczepy Lactobacillus plantarium oraz Lactobacillus casei. Cechuje je niezwykle wysoka przeżywalność w układzie pokarmowym. Bakterie te z łatwością kolonizują jego przestrzenie eliminując chorobotwórczą florę bakteryjną. Ich obecność, w wystarczającej ilości, blokuje rozwój patogennych bakterii gnilnych, gronkowców a nawet salmonelli. To one eliminują procesy gnicia niestrawionego pokarmu zalegającego w zakamarkach naszych jelit.

Bakterie kwasu mlekowego zapobiegają także i umożliwiają skuteczne pozbycie się niestrawności, zaparć, biegunek, wzdęć i bóli brzucha. Poza tym wiążą cholesterol w jelicie wpływając tym samym na obniżenie jego poziom we krwi.
Są szczególnie polecanym uzupełnieniem diety w przypadku nietolerancji laktozy. Bakterie kwasu mlekowego zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.

Rośliny ziołowe poddane procesowi fermentacji zawierają cenne witaminy i minerały.

Błonnik zawarty w ziołach:

  • Pomaga przy zaparciach i biegunce.
  • Pomaga pozbyć się otyłości.
  • Oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich.
  • Przyczynia się do stabilizacji stężenia glukozy we krwi.
  • Wpływa na obniżenie poziom cholesterolu.


Olejki eteryczne zawarte w ziołach mają właściwości antyseptyczne i hamują rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych. Działają uspokajająco i odświeżająco. Pomagają w koncentracji. Wspomagają w generowaniu i utrzymaniu energii w organizmie.

Pektyny wpływają regulująco na pracę jelit i formowanie stolca, wykazują także działanie przeciwbakteryjne i ochronne na śluzówkę jelit.

Flawonoidy posiadają właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniacze).

Melasa z trzciny cukrowej jest kolejnym ubogaceniem napoju w cenne składniki odżywcze i regeneracyjne organizmu. Zawiera w składzie mieszanki syropów cukrowych w tym znaczne ilości cukrów redukujących, aminokwasy, związki azotowe, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk i inne.

Antyoksydanty, czyli wymiatacze wolnych rodników mają bezpośredni wpływ na blokowanie rozwoju chorobotwórczych ustrojów organizmu. Wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego, na oczyszczenie krwi, na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Oczyszczona krew, wolna od wolnych rodników i zatorów jest podstawą zdrowia. Charakteryzuje się otwartą strukturą, brakiem blokad, wolnymi erytrocytami i swobodnym przepływem, taka wpływa na optymalizację ciśnienia i ułatwia pracę serca. Oczyszczona krew umożliwia swobodny transport tlenu i substancji odżywczych do komórek a także skuteczne usuwanie odpadów wytwarzanych przez narządy wewnętrzne.

 

 

WYSYŁKA JOY DAY'a w PONIEDZIAŁEK, ŚRODĘ i PIĄTEK

 

 

POLECAM !!!!