KONCENTRAT PROBIOTYCZNY - NAPÓJ BIOAKTYWNY JOY-DAY MIĘTA - 0,5 l
Z CERTYFIKATEM EKOLOGICZNYM UE
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
"SIŁA SERCA"
Najnowsze badania potwierdzają, że jest to PRODUKT BEZGLUTENOWY
BEZ CUKRU, KONSERWANTÓW, GMO
Posiada 12 miesięczny okres przydatności do spożycia. 100% natury.
Rozcieńczony, jako napój charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. Bioaktywny, bezalkoholowy, orzeźwiający napój z fermentacji, zawiera bakterie kwasu mlekowego.
Zalety napoju
- reguluje pracę układu trawiennego- eliminuje toksyny i złogi toksyn z wątroby- odtruwa organizm- wzmacnia układ odpornościowy- regeneruje komórki- odmładza organizm- wzmacnia jego ochronę przed chorobami- spowalnia proces starzenia- wspomaga procesy przemiany materii- neutralizuje zaburzenia układu wydalniczego organizmu- wpływa na krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych- obniża cholesterol- spłyca zmarszczki i poprawia wygląd cery
JOY DAY jest napojem o właściwościach probiotycznychNapój produkowany jest w naturalnym, tradycyjnym procesie fermentacji.
Zawiera żywe kultury bakterii prozdrowotnych (min 2 x106 jtk/ml) w tym: (Lactobacillus. casei; L. plantarum; L. bulgaricus; L. acidophilus; L. fermentum; L. Lactis; Bifidobakterium longum; B. breve; B. infantis; Streptococus thermophilus) oraz antyutleniacze.
Skład: melasa z trzciny cukrowej, sok jabłkowy, ekstrakt procesu fermentacji liści mięty, kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.
Bez pasteryzacji. Nie zawiera barwników, aromatów ani konserwantów. Naturalnym konserwantem napoju są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz antyutleniacze. Nie zawiera cukru ani substancji słodzących.
Bakterie kwasu mlekowego ułatwiają trawienie i pracę układu pokarmowego, niezwykle korzystnie wpływają na organizm człowieka. Wśród nich szczególne znaczenia mają szczepy Lactobacillus plantarium oraz Lactobacillus casei. Cechuje je niezwykle wysoka przeżywalność w układzie pokarmowym. Bakterie te z łatwością kolonizują jego przestrzenie eliminując chorobotwórczą florę bakteryjną. Ich obecność, w wystarczającej ilości, blokuje rozwój patogennych bakterii gnilnych, gronkowców a nawet salmonelli. To one eliminują procesy gnicia niestrawionego pokarmu zalegającego w zakamarkach naszych jelit. Bakterie kwasu mlekowego zapobiegają także i umożliwiają skuteczne pozbycie się niestrwaności, zaparć, biegunek, wzdęć i bóli brzucha. Poza tym wiążą cholesterol w jelicie wpływając tym samym na obniżenie jego poziom we krwi.Są szczególnie polecanym uzupełnieniem diety w przypadku nietolerancji laktozy. Bakterie kwasu mlekowego zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.Rośliny ziołowe poddane procesowi fermentacji zawierają cenne witamimi i minerały.Błonnik zawarty w ziołach:
Olejki eteryczne zawarte w ziołach mają właściwości antyseptyczne i hamują rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych. Działają uspokajająco i odświeżająco. Pomagają w koncentracji. Wspomagają w generowaniu i utrzymaniu energii w organizmie.Pektyny wpływają regulująco na pracę jelit i formowanie stolca, wykazują także działanie przeciwbakteryjne i ochronne na śluzówkę jelit.Flawonoidy posiadają właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniacze).Melasa z trzciny cukrowej jest kolejnym ubogaceniem napoju w cenne składniki odżywcze i regeneracyjne organizmu. Zawiera w składzie mieszanki syropów cukrowych w tym znaczne ilości cukrów redukujących, aminokwasy, związki azotowe, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk i inne.
Antyoksydanty, czyli wymiatacze wolnych rodników mają bezpośredni wpływ na blokowanie rozwoju chorobotwórczych ustrojów organizmu. Wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego, na oczyszczenie krwi, na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Oczyszczona krew, wolna od wolnych rodników i zatorów jest podstawą zdrowia. Charakteryzuje się otwartą strukturą, brakiem blokad, wolnymi erytrocytami i swobodnym przepływem, taka wpływa na optymalizację ciśnienia i ułatwia pracę serca. Oczyszczona krew umożliwia swobodny transport tlenu i substancji odżywczych do komórek a także skuteczne usuwanie odpadów wytwarzanych przez narządy wewnętrzne.
WYSYŁKA JOY DAY'a w PONIEDZIAŁEK, ŚRODĘ i PIĄTEK
POLECAM !!!!