Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PROBIOTYK JOY DAY ECO O,5L ZIELARNIA ROZNE SMAKI

18-05-2015, 18:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 33 zł     
Użytkownik kakasia_
numer aukcji: 5325733359
Miejscowość Rzeszów
Kupiono sztuk: 15    Licytowało: 7    Wyświetleń: 59   
Koniec: 18-05-2015 17:17:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

Oferujemy 3 rodzaje płatności:

1. PAYU - System płatności oferowany

przez Grupę ALLEGRO

2. Przelew zwykły - Numer Konta:

50 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]5581105 [zasłonięte] 132085

3. Przesyłka pobraniowa

Możliwe sposoby dostawy:

1. List polecony priorytetowy (płatność

przelewem z góry) - cena 8 zł

2. Przesyłka pobraniowa (płatność przy

odbiorze) - cena 12 zł

Wysyłki realizowane od poniedziałku do piątku za pośrednictwem Poczty Polskiej


Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu

"SIŁA SERCA"


JOY DAY – to seria ekologicznych, produktów probiotycznych.

Zawarte w nich bakterie probiotyczne wspomagają procesy trawienia a wytwarzane przez nie antyoksydanty aktywują naturalne możliwości regeneracyjne organizmu.

Produkty nasze uzyskiwane poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników i probiotycznej flory bakteryjnej!


Podstawowe koncentraty i napoje wytwarzane są aktualnie w odmianach :


TOPINAMBUR – Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji korzeni marchwi, korzeni pasternaka, bulw topinambura oraz antyutleniacze.

MIĘTA - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji liści mięty, kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.

CHMIEL - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.

OWOCE LASU - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz antyutleniacze.

GŁÓG - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji owoców głogu, kwiatów głogu, liści melisy, ziela dziurawca, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.


PRODUKT POSIADA CERTYFIKAT EKOLOGICZNY UE

100% natury.

Rozcieńczony, jako napój charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. Bioaktywny, bezalkoholowy, orzeźwiający napój z fermentacji, zawiera bakterie kwasu mlekowego.


Zalety napoju

- reguluje pracę układu trawiennego
- eliminuje toksyny i złogi toksyn z wątroby
- odtruwa organizm
- wzmacnia układ odpornościowy
- regeneruje komórki
- odmładza organizm
- wzmacnia jego ochronę przed chorobami
- spowalnia proces starzenia
- wspomaga procesy przemiany materii
- neutralizuje zaburzenia układu wydalniczego organizmu
- wpływa na krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych
- obniża cholesterol
- spłyca zmarszczki i poprawia wygląd cery

JOY DAY jest napojem o właściwościach probiotycznych
Napój produkowany jest w naturalnym, tradycyjnym procesie fermentacji.

Zawiera żywe kultury bakterii prozdrowotnych (min 2 x106 jtk/ml) w tym: (Lactobacillus. casei; L. plantarum; L. bulgaricus; L. acidophilus; L. fermentum; L. Lactis; Bifidobakterium longum; B. breve; B. infantis; Streptococus thermophilus) oraz antyutleniacze.

Skład: melasa z trzciny cukrowej, sok jabłkowy, ekstrakt procesu fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.

Bez pasteryzacji. Nie zawiera barwników, aromatów ani konserwantów. Naturalnym konserwantem napoju są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz antyutleniacze. Nie zawiera cukru ani substancji słodzących.

Bakterie kwasu mlekowego ułatwiają trawienie i pracę układu pokarmowego, niezwykle korzystnie wpływają na organizm człowieka. Wśród nich szczególne znaczenia mają szczepy Lactobacillus plantarium oraz Lactobacillus casei. Cechuje je niezwykle wysoka przeżywalność w układzie pokarmowym. Bakterie te z łatwością kolonizują jego przestrzenie eliminując chorobotwórczą florę bakteryjną. Ich obecność, w wystarczającej ilości, blokuje rozwój patogennych bakterii gnilnych, gronkowców a nawet salmonelli. To one eliminują procesy gnicia niestrawionego pokarmu zalegającego w zakamarkach naszych jelit.

Bakterie kwasu mlekowego zapobiegają także i umożliwiają skuteczne pozbycie się niestrwaności, zaparć, biegunek, wzdęć i bóli brzucha. Poza tym wiążą cholesterol w jelicie wpływając tym samym na obniżenie jego poziom we krwi.
Są szczególnie polecanym uzupełnieniem diety w przypadku nietolerancji laktozy. Bakterie kwasu mlekowego zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.

Rośliny ziołowe poddane procesowi fermentacji zawierają cenne witamimi i minerały.

Błonnik zawarty w ziołach:

Pomaga przy zaparciach i biegunce.

  • Pomaga pozbyć się otyłości.
  • Oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich.
  • Przyczynia się do stabilizacji stężenia glukozy we krwi.
  • Wpływa na obniżenie poziom cholesterolu.


Olejki eteryczne zawarte w ziołach mają właściwości antyseptyczne i hamują rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych. Działają uspokajająco i odświeżająco. Pomagają w koncentracji. Wspomagają w generowaniu i utrzymaniu energii w organizmie.

Pektyny wpływają regulująco na pracę jelit i formowanie stolca, wykazują także działanie przeciwbakteryjne i ochronne na śluzówkę jelit.

Flawonoidy posiadają właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniacze).

Melasa z trzciny cukrowej jest kolejnym ubogaceniem napoju w cenne składniki odżywcze i regeneracyjne organizmu. Zawiera w składzie mieszanki syropów cukrowych w tym znaczne ilości cukrów redukujących, aminokwasy, związki azotowe, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk i inne.

Antyoksydanty, czyli wymiatacze wolnych rodników mają bezpośredni wpływ na blokowanie rozwoju chorobotwórczych ustrojów organizmu. Wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego, na oczyszczenie krwi, na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Oczyszczona krew, wolna od wolnych rodników i zatorów jest podstawą zdrowia. Charakteryzuje się otwartą strukturą, brakiem blokad, wolnymi erytrocytami i swobodnym przepływem, taka wpływa na optymalizację ciśnienia i ułatwia pracę serca. Oczyszczona krew umożliwia swobodny transport tlenu i substancji odżywczych do komórek a także skuteczne usuwanie odpadów wytwarzanych przez narządy wewnętrzne.