Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PRO NUTRITION / WZROST MASY MIĘŚNIOWEJ / 3000 g

22-01-2012, 8:57
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 207.80 zł     
Użytkownik MEDIVERS
numer aukcji: 2011369607
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 19   
Koniec: 20-01-2012 14:15:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PRO NUTRITION
GFX-8

Mieszanka protein powiększających mięśnie


Oryginalnie zapakowany produkt firmy Pro Nutrition!

Opakowanie: 3000g
Data ważności: minimum 12 miesięcy
Smaki: czekolada, wanilia, brzoskwinia, ananas, karmel, malina, wiśnia, kawa z prażonymi orzechami

Pozostałe opakowania (1470g i 5000g) dostępne są na innych naszych aukcjach
1500g w cenie 114,40 zł
3000g w cenie 207,80 zł
5000g w cenie 325,90 zł


GFX-8 został stworzony specjalnie dla sportowców pragnących osiągnąć szybki wzrost masy mięśniowej, lecz nie tylko. W jednej porcji zawiera 45 gramów protein o wysokiej wartości biologicznej (koncentrat proteinowy z serwatki o szybkiej absorpcji i kazeiny o powolnej absorpcji). Wraz ze specjalną mieszanką składników GFX 8 stanowi najpewniejszą drogę do uzyskania nieprawdopodobnej formy własnego ciała. Smakowita formuła jest doskonałą mieszanką protein powiększających mięśnie, energetyzujących węglowodanów i zdrowych tłuszczy. GFX 8 zawiera ponad 8 gramów BCAA, aminokwasów wykorzystywanych podczas intensywnego treningu, oraz 10 gramów glutaminy, aminokwasu najobficiej występującego w komórkach mięśniowych, który odgrywa ważną rolę w zwiększaniu masy mięśniowej oraz wzmacnianiu układu odpornościowego. GFX 8 maksymalizuje potencjał fizyczny i umysłowy chroniąc jednocześnie Twoje zdrowie.


Proteina serwatkowa - jest zbiorem protein globularnych wyizolowanych z serwatki. Niektóre badania kliniczne sugerują, że proteina z serwatki może wpłynąć na produkcję glutationu i że posiada właściwości antyopuchliznowe i przeciwrakowe. Uważa się, że efektami proteiny z serwatki są metody zmniejszania ryzyka zapadania na niektóre choroby, a nawet dodatkowa terapia niektórych jednostek chorobowych. Niektórzy traktują ją jako część medycyny alternatywnej.


Serwatka - jest rezultatem krzepnięcia mleka i zawiera wszystko, co jest rozpuszczalne w mleku. Jest roztworem 5% -ym laktozy w wodzie zawierającym minerały i białka mleczne (beta-lactoglobulina, alfa-lactoglobulina i albumina w surowicy). Podczas procedowania usuwana jest woda, tłuszcz i inne elementy bez proteinowe zwiększając tym samym zawartość protein.


Koncentrat proteinowy serwatki - posiada niski poziom tłuszczu i cholesterolu. Natomiast poziomy składników bioaktywnych i węglowodanów w postaci laktozy są wyższe. To sprzyja budowaniu masy mięśniowej. Obecnie większość badań skupiona jest na zdolności aminokwasów proteinowych do zmniejszania ryzyka zachorowania na niektóre choroby krążeniowe i nowotworowe. Serwatka jest znakomitym źródłem BCAA, aminokwasów, które pobudzając syntezę proteinową, mogą stanowić bezpośrednie źródło energii dla mięśni. Białko serwatki zawiera również cysteinę, która może być wykorzystana do produkcji glutationu. Glutation jest przeciwutleniaczem chroniącym przed wolnymi rodnikami i toksynami. Niektóre źródła sugerują, że proteiny z serwatki zmniejszają ryzyko nowotworu.


Kazeina - występuje jako fosfoproteina wolna lub w postaci kazeinianu wapnia. Właściwości kazeiny, to powolne i intensywne uwolnienie aminokwasów przez co czynią z niej wyjątkowy materiał odżywczy. Dzięki temu intensywnemu uwolnieniu, optymalizuje zatrzymywanie i wykorzystywanie azotu. Możliwe, że odżywka ta powoduje wzrost stężenia IGF-1. Cała proteina zawarta w mleku posiada połączone wartości odżywcze kazeiny i proteiny serwatki. Jest bardzo wartościowa dzięki znakomitemu profilowi aminokwasów.


Dekstroza lub glukoza - to cukry proste stanowiące podstawowe źródło energetyczne dla organizmu głównie w postaci ATP. Dekstroza powoduje wzrost poziomu insuliny, w ten sposób reguluje stężenie glukozy w krwiobiegu i przyczynia się do przyswajania aminokwasów. Jest krytyczna i dla produkcji protein i dla metabolizmu tłuszczów.


Monohydrat kreatyny - jest to czysta forma kreatyny, do której przylega molekuła wody, a więc monohydrat zawiera 88% czystej kreatyny i 12% wody. Jest to zdecydowanie najbardziej rozpowszechniony i najlepiej przebadany przez naukowców typ kreatyny.


Glutamina - jest aminokwasem, który pomaga w budowie i utrzymaniu masy mięśniowej. Przyczynia się do usuwania toksycznego amoniaku z wątroby i utrzymania w zdrowym stanie centralnego układu nerwowego. Zaletą glutaminy jest łatwe przechodzenie bariery krew – mózg z przekształceniem w kwas glutaminowy, jeżeli zachodzi taka konieczność. Powiększa poziom ważnego neuroprzekaźnika - kwasu gamma-aminomasłowego.


Tauryna - jest aminokwasem obecnym w organizmie, ale w warunkach stresu lub wysiłku fizycznego ulega zwiększonej eliminacji, więc potrzebna jest dodatkowa suplementacja. Do korzyści wynikających z obecności tauryny w ciele należą, regulacja temperatury, kiedy jest zbyt ciepło lub zbyt zimno, obniżanie stresu, wzrost wydolności serca, pomoc w detoksykacji organizmu.


D-riboza - badania potwierdzają, że D-riboza, naturalny węglowodan, wspiera regenerację po treningu, a nawet więcej, sprzyja odnowie po poważnych dolegliwościach, jak na przykład po fibromialgii (bólem w okolicach kostno-stawowych). Jest to możliwe, ponieważ D-riboza przenika z łatwością przez barierę krew – mózg dodając mu energię. Oprócz zwiększenia wydolności fizycznej, uważa się, że bierze udział w spalaniu tłuszczów i że przyczynia się do dobrego stanu układu sercowo- naczyniowego.


L–arginina - L-arginina jest potrzebna w syntezie protein, kolagenu, we wzroście i rozwoju, w zwiększaniu masy mięśniowej i zmniejszaniu tkanki tłuszczowej oraz w procesie zabliźniania. W chorobach wątroby (na przykład w żółtaczce), działanie argininy jest bardzo skuteczne. Badania naukowe wykazały, że L-arginina opóźnia rozwój nowotworów, pomaga w detoksykacji wątroby oraz, dzięki pobudzeniu uwolnienia hormonu wzrostu, przyczynia się do podtrzymywania funkcjonalności układu immunologicznego. Uczestniczy również w usuwaniu toksyn, w procesie spermatogenezy oraz posiada efekty pozytywne w leczeniu dolegliwości układu moczowego.


BCAA - wszystkie trzy BCAA, do których zalicza się L-leucyna, L-izoleucyna i L-walina stanowią 70% aminokwasów proteinowych, więc ich znaczenie w tworzeniu i utrzymaniu integralności funkcjonalnej i strukturalnej jest nieprzecenione.


L-izoleucyny - liczne, szczegółowe badania potwierdzają efekt anaboliczny L-izoleucyny w procesie syntezy protein mięśniowych. Dzięki działaniu glukoneogenicznemu chroni masę mięśniową i z tego powodu jest używana w celach zdrowotnych nie tylko przez sportowców, lecz również przez osoby poddawane zabiegom chirurgicznym lub po prostu przez osoby pragnące zrzucić wagę bez uszczerbku na zdrowiu.


L-leucyna - wywiera głęboki wpływ na funkcjonowanie organizmu. Jest najmocniejszym z trójki BCAA, z powodu proporcji w porównaniu z pozostałymi aminokwasami. Jeżeli cierpisz na brak leucyny, organizm nie będzie w stanie korzystać z przyjętych protein, niezależnie od ich ilości. Jest również dobrze znana z działania anabolicznego, tak istotnego dla sportowców. Dodatkowa ilość leucyny mogłaby przyspieszyć regenerację oraz zwiększyć dostosowanie organizmu do warunków stresowych (fizycznych lub umysłowych).


L-walina - jest aminokwasem współpracującym z dwójką pozostałych BCAA, izoleucyną i leucyną w celu osiągnięcia normalnego wzrostu, regeneracji tkanek, regulacji glikemii i zaopatrzenia ciała w energię. Walina uczestniczy w stymulacji centralnego układu nerwowego i jest konieczna dla funkcjonowania mózgu. Walina przyczynia się do zapobiegania rozkładu mięśni poprzez zaopatrzenie ich w dodatkową glukozę zapewniającą energię podczas intensywnych ćwiczeń fizycznych.



Składniki: ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki, dekstroza, kazeinian wapnia, TMP(total milk protein), kakao (dla smaku czekolady, kawy z orzechami, toffi), monohydrat kreatyny, maltodekstryna, L-glutamina, leucyna, izoleucyna, walina, aromat, tauryna, D-ryboza, guma ksantanowa, L-arginina, barwnik karminowy (dla smaku wiśni i maliny), sukraloza, acesulfam potasowy, ryboflawina (dla smaku ananasa i brzoskwini).


Stosowanie: Wymieszać 3 miarki (100g) produktu GFX 8 w 300ml wody, soku lub mleka. Najlepiej użyć w tym celu shakera lub blendera. Dla lepszych efektów przyjmować 2 porcje dziennie, rano po przebudzeniu i zaraz po treningu na pusty żołądek.


Po zakupie prosimy o podanie wersji smakowej.

Do każdego zakupu dołączony jest paragon. Na życzenie klienta faktura VAT.