Witamy na aukcji, której przedmiotem jest:
PRO NUTRITION
PRO MASS 6000g
NOWA FORUŁA BIAŁKA SERWATKI
L-GLUTAMINA I WITAMINY
NISKA KALORYCZNOŚĆ
BEZ ASPARTAMU
PRO NUTRITION PRO MASS - to produkt o niskiej zawartości kalorii w oparciu o koncentrat białek serwatki, który ma na celu zwiększenie beztłuszczowej masy mięśniowej. Produkt jest wskazany dla wszystkich tych, którzy mają do czynienia z systematycznym wysiłkiem fizycznym. Zawiera umiarkowane ilości węglowodanów - wolno i szybko przyswajalnych (maltodekstryna i dekstroza). A także mieszankę glutaminy i witamin, które pomogą zregenerować organizm po wysiłku i mają wpływ na wzrost masy mięśni.
Pro Mass to produkt dla początkujących kulturystów lub dla tych którzy uprawiają wszelkiego rodzaju sporty.Pro Mass zawiera umiarkowane ilości szybko i wolno uwalnianych węglowodanów (dekstroza i maltodekstryna) zapewniając w diecie odpowiednią dawkę kalorii.
Dekstroza to cukier prosty stanowiący podstawowe źródło energetyczne dla organizmu głównie w postaci ATP. Nasze ciało pobiera je z białka, tłuszczu i z dużej ilości węglowodanów. Dekstroza powoduje wzrost poziomu insuliny, w ten sposób reguluje stężenie glukozy w krwiobiegu i przyczynia się do przyswajania aminokwasów. Jest nieodzowna dla produkcji protein i metabolizmu tłuszczów.
PRO MASS zawiera wszystkie 20 standardowych aminokwasów. Ponadto bogaty jest w witaminy i minerały.
Białko serwatki jest zbiorem protein globularnych wyizolowanych z serwatki. Niektóre badania kliniczne sugerują, że proteina z serwatki może wpłynąć na produkcję glutationu. Dodatkowo posiada właściwości antyopuchliznowe i przeciwrakowe. Uważa się, że efektem stosowania proteiny z serwatki jest zmniejszanie ryzyka zapadania na niektóre choroby.
Koncentrat proteinowy z serwatki posiada niski poziom tłuszczu i cholesterolu. Natomiast poziomy składników bioaktywnych i węglowodanów w postaci laktozy są bardziej podniesione. To sprzyja budowaniu masy mięśniowej.
Obecnie większość badań skupiona jest na zdolności aminokwasów proteinowych do zmniejszania ryzyka zachorowania na niektóre choroby krążeniowe i nowotworowe.
Serwatka jest znakomitym źródłem aminokwasów rozgałęzionych BCAA, które pobudzając syntezę proteinową, mogą stanowić bezpośrednie źródło energii dla mięśni. Dotyczy to szczególnie leucyny, odgrywającej kluczową rolę w inicjacji translacji drogi syntezy protein. Dodatkowa ilość leucyny mogłaby przyśpieszyć regenerację oraz zwiększyć dostosowanie organizmu do warunków stresowych (fizycznych lub umysłowych). Proteina serwatki zawiera również cysteinę, która może być wykorzystana do produkcji glutationu. Glutation jest przeciwutleniaczem chroniącym przed wolnymi rodnikami i toksynami.
Glutamina "matka" wszystkich aminokwasów zasłużenie stała się najpopularniejszym aminokwasem w ostatnim czasie. 60% tkanki mięśniowej składa się z glutaminy. Suplementacja glutaminą jest bardzo istotna podczas intensywnego treningu, stresu lub choroby. Nasze mięśnie i układ odpornościowy potrzebują tyle glutaminy, że organizm nie może produkować jej wystarczająco dużo, wtedy suplementacja glutaminą jest niezbędna. Badania wykazały, że suplementacja glutaminą ma wpływ na ciągły spadek rozpadu mięśni. Kolejną zaletą jest to, że glutamina jest jednym z niewielu aminokwasów, które mogą znacznie zwiększyć naturalną produkcję hormonu wzrostu w organizmie. Nawet 2 gramy glutaminy doustnie może czterokrotnie zwiększyć naturalny poziom hormonu wzrostu.
Witamina C potrzebna jest do produkcji kolagenu w tkance łącznej. Włókna te są wszechobecne w organizmie i zapewniają mu stabilną, lecz giętką strukturę. Witamina C jest uwikłana w syntezie dopaminy, noradrenaliny i adrenaliny w układzie nerwowym lub gruczołach nadnerczowych. Witamina C jest również potrzebna w syntezie L-karnityny, bardzo ważnej dla transferu energii oraz pomagającej w spalaniu tłuszczu. Jest również silnym przeciwutleniaczem. Organizm nie odkłada witaminy C, z tego powodu należy ją stale dostarczać wraz z pożywieniem i dodatkowo z suplementami.
Witamina B6 spełnia ważną funkcję w produkcji hemoglobiny, w metabolizmie protein, węglowodanów i tłuszczów (szczególnie egzogennych kwasów tłuszczowych), będąc jednocześnie stymulantem mięśniowym. Wpływa korzystnie na skórę oraz na proces wzrastania. Bierze również istotny udział w dobrym funkcjonowaniu układu nerwowego i szpiku kości. Uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek i przeciwciał, w kontroli równowagi między sodem a potasem układu mięśniowego i kostnego. Uczestniczy w metabolizmie cholesterolu zapobiegając jego odkładaniu się na wewnętrznych ściankach tętnic (miażdżyca).
Witamina B1 jest ważna w metabolizmie białek i węglowodanów oraz w normalnym funkcjonowaniu centralnego i odśrodkowego układu nerwowego. Wpływa na zdrowie układu trawiennego i gruczołów wydzielania wewnętrznego. Uczestniczy w procesach wzrostowych i w jelitowej absorpcji tłuszczy.
Witamina B12 jest idealnym środkiem na wzrost. Jej niedostatek w pożywieniu prowadzi do poważnych anemii (niedokrwistości złośliwej objawiającej się generalną anemią i bardzo poważnymi zaburzeniami nerwowymi). Oprócz tego, ta witamina spełnia poważną rolę w ochronie komórek wątrobianych dzięki właściwości zablokowania odkładania tłuszczu w wątrobie. Uważa się, że jest w miarę skuteczna również w chorobach przed nowotworowych jak i nowotworowych.
Inozytol pomaga organizmowi w produkcji lecytyny, uczestniczy w metabolizmie tłuszczów obniżając poziom cholesterolu we krwi, ułatwia odżywianie komórek mózgowych, stanowi podstawowy pokarm dla włosów mogąc przyczynić się do opóźnienia wypadania ich i pojawienia się łysiny. Inozytol jest idealny w zaparciach, miażdżycy, hipercholesterolemii, marskości wątroby, wypryskach, zaburzeniach wzroku. Przedłużający się brak inozytolu może prowadzić, między innymi do dolegliwości sercowo-naczyniowych.
Witamina B5 odgrywa rolę w metabolizmie komórek i razem z pozostałymi witaminami przyczynia się do implementacji energii dostarczanej przez węglowodany, tłuszcze i białka. Uczestniczy w zachowaniu zdrowia układu trawiennego i wątroby. Stymuluje funkcjonowanie różnych gruczołów i powiększa produkcję gruczołów nadnercza. Jest nieodzowna dla kondycji zdrowotnej nerwów, skóry i gruczołów, zwiększa wytrzymałość na stres i przyczynia się do powstawania hormonów i przeciwciał. Bierze udział w procesach wzrostowych, w zapobieganiu zapaleniom skóry i właściwym użytkowaniu choliny.
Witamina B3 jest ważnym czynnikiem odżywiania, ponieważ bierze aktywny udział w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów, a więc w pełnym metabolizmie organizmu. Posiada ona również istotne znaczenie dla ciała: wykazuje działanie rozszerzające naczynia skóry, sprzyja dobremu funkcjonowaniu centralnego układu nerwowego, pobudza wydzielinę gastryczną, zwiększa glikemię, obniża poziom cholesterolu, podtrzymuje zdrowie skóry i tkanek układu pokarmowego, ułatwia cyrkulację mózgową, obniża ciśnienie tętnicze, stymuluję wydzielanie gastryczne i usuwanie żółci, ułatwia przyswajanie żelaza.
Wapń niezwykle istotny minerał, jest podstawowym składnikiem szkieletu, zębów, ścięgien i jąder komórek. Jest niezbędny dla procesu krzepnięcia krwi, dobrego funkcjonowania układu nerwowego, zmniejszania intensywności niektórych reakcji alergicznych, poprawienia zdolności przeciwbakteryjnej białych krwinek, aktywizacji pewnych procesów metabolicznych, stymulacji wydzieliny gastrycznej i rytmu serca, właściwego spożytkowaniu żelaza i witaminy B12.
Magnez obok wapnia i fosforu, jest minerałem przyczyniającym się do ukształtowania zębów i kości. Bierze udział w kontroli pobudliwości, reguluje równowagę wapniową, pomaga w funkcjonowaniu mięśnia sercowego i mózgu. Badania wykazują, że wzmacnia reakcje obronne organizmu na infekcje, opóźnia procesy starzenia, łagodzi bóle i aktywizuje układ neuromięśniowy.
Potas przyczynia się do prawidłowego działania serca. Brak potasu w organizmie powoduje hipoglikemię, obrzęki, degenerację mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych oraz negatywnie wpływa na wzrost. Bardzo ważne jest utrzymanie stałej proporcji pomiędzy sodem a potasem, ponieważ rozregulowanie prowadzi do spazmofilii. Kulturystom wskazane jest dla zapobieżenia zmęczeniu mięśniowemu.
Sód utrzymuje prawidłowe ciśnienie i bierze udział w regulacji gospodarki kwasowo-zasadowej. Uczestniczy w regulacji przepuszczalności błon komórkowych i wpływa na utrzymanie prawidłowej pobudliwości nerwowo-mięśniowej
Przeznaczenie: jako suplement diety, dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie, amatorsko i profesjonalnie, w celu podniesienia wydolności i efektywności treningu, jak również rozbudowania czy też utrzymania wysokiej jakości masy mięśniowej.
Zalecana dzienna porcja : Wymieszaj 2 miarki (80g) produktu w 300ml wody lub mleka Stosować raz dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Zawiera źródło fenyloalaniny.
Przeciwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Skład: monohydrat dekstrozy, maltodekstryna, chude mleko w proszku, koncentrat białek serwatki, kakao (dla smaku czekolady), przeciwutleniacze: cytrynian sodu - E331, cytrynian wapnia - E333 regulator kwasowości: chlorek potasu - E508, witamina C – kwas L- askrobinowy, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy – E341, niacyna – nikotynamid, cytrynian magnezu, kwas pantotenowy - D-pantotenian wapnia , witamina B6 – chlorowodorek pirydoksyny, tiamina – monoazotan tiaminy, kwas foliowy - kwas pteroilomonoglutaminowy, witamina D – cholekalcyferol, witamina B12 – cyjanokobalamina, witamina B2 – ryboflawina, L-glutamina, środek zagęszczający: guma ksantanowa E415.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości na opakowaniu.
Warunki Przechowywania: Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach, Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: 6000g
Produkowane smaki: czekolada, wanilia, banan, truskawka