PRO NUTRITIONFIT UP!
O niskiej wartości kalorycznejZ prawdziwymi kawałkami czekolady
Oryginalnie zapakowany produkt firmy Pro Nutrition!Opakowanie: 900gData ważności: minimum 12 miesięcySmak: czekoladowy
FIT UP! - zawiera proteinę białkową, która jest zbiorem protein globularnych wyizolowanych z serwatki. Niektóre badania kliniczne sugerują, że proteina z serwatki może wpłynąć na produkcję glutationu i że posiada właściwości antyopuchliznowe i przeciwrakowe. Uważa się, że efektami proteiny z serwatki są metody zmniejszania ryzyka zapadania na niektóre choroby, a nawet dodatkowa terapia niektórych jednostek chorobowych. Niektórzy traktują ją jako część medycyny alternatywnej. Serwatka jest rezultatem krzepnięcia mleka i zawiera wszystko, co jest rozpuszczalne w mleku. Jest roztworem 5% -ym laktozy w wodzie zawierającym minerały i białka mleczne (beta-lactoglobulina, alfa-lactoglobulina i albumina w surowicy). Podczas procedowania usuwana jest woda, tłuszcz i inne elementy bezproteinowe zwiększając tym samym zawartość protein.
Dodatkowo jest wzbogacona o koncentrat proteinowy serwatki posiada niski poziom tłuszczu i cholesterolu. Natomiast poziomy składników bioaktywnych i węglowodanów w postaci laktozy są wyższe. To sprzyja budowaniu masy mięśniowej. Obecnie większość badań skupiona jest na zdolności aminokwasów proteinowych do zmniejszania ryzyka zachorowania na niektóre choroby krążeniowe i nowotworowe. Serwatka jest znakomitym źródłem BCAA, aminokwasów, które pobudzając syntezę proteinową, mogą stanowić bezpośrednie źródło energii dla mięśni. Białko serwatki zawiera również cysteinę, która może być wykorzystana do produkcji glutationu. Glutation jest przeciwutleniaczem chroniącym przed wolnymi rodnikami i toksynami. Niektóre źródła sugerują, że proteiny z serwatki zmniejszają ryzyko nowotworu.
Laktoglobulina - jest jednym z głównych białek serwatkowych mleka krowiego. Występuje także w mleku wielu innych ssaków z wyjątkiem człowieka. Laktoglobulina ma właściwości alergizujące. U dzieci predysponowanych jest jednym z głównych czynników alergii pokarmowej.
Laktoalbumina - jest białkiem znajdującym się w mleku, a złożona jest z lizyny i innych egzogennych aminokwasów.
Laktoferyna - jest białkiem endogennym o właściwościach przeciwbakteryjnych. Laktoferyna występuje w zwykłym mleku jak i w mleku karmiącej matki, dzięki któremu noworodek otrzymuje składniki odżywcze oraz ochronę przeciwbakteryjną. Laktoferyna posiada właściwości: przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.
Kazeina - białko z mleka zawierające wszystkie 20 aminokwasów standardowych, jest bogate w witaminy i minerały rozpuszczalne w tłuszczach. Kazeina jest białkiem najbardziej przydatnym jako materiał budulcowy do syntezy hemoglobiny i białek osocza krwi.
Składniki: ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki zawierający frakcje białkowe laktoglobuliny, laktoferyny, laktalbuminy i immuniglobuliny, kazeinian wapnia, chude mleko w proszku, kawałki czekolady (0,05% - dla smaku czekolady), kawałki truskawek (0,05% - dla smaku truskawek), kawałki malin (0,05% - dla smaku malin), kawałki ananasa (0,05% - dla smaku ananasa), kakao (dla smaku czekoladowego, aromat, guma ksantanowa , barwnik karminowy (dla smaku truskawek i malin), sukraloza, acesulfam potasowy, barwnik ryboflawina (dla smaku ananasa).
Stosowanie: Wymieszaj 1-2 miarek (30g dla kobiet/60g dla mężczyzn) produktu FIT UP! w 150 ml (kobiety) – 300 ml (mężczyźni) wody lub mleka, aby otrzymać pyszny napój proteinowy z prawdziwymi kawałkami czekolady. Najlepiej użyć w tym celu shakera. Dla lepszych efektów przyjmować 2 porcje dziennie, zaraz po treningu i przed pójściem spać - jako wieczorny posiłek - lub kiedy tylko masz ochotę na coś smacznego i w 100% naturalnego.
Do każdego zakupu dołączony jest paragon. Na życzenie klienta faktura VAT.