|
PRIMAVIKA
PASZTET MEKSYKAŃSKI
160g
DLA DZIECI, BEZ GLUTENU
BEZ CUKRU, DLA DIABETYKA
VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN
POLECANY MIŁOŚNIKOM WYRAZISTYCH SMAKÓW
Pikantny pasztet z cieciorki o wyraźnym typowym dla kuchni meksykańskiej, smaku. Dzięki zawartości cieciorki dostarcza nam dużo bardzo dobrego białka, błonnika, a także potasu, wapnia, magnezu, karotenu i kwasu foliowego.
Po nałożeniu na kanapkę „mruga” do nas kolorowymi oczkami czerwonej fasoli, groszku i kukurydzy.
Składniki: woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrat pomidorowy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego. Produkt może zawierać sezam, soję, gorczycę. Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość. Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.
Masa netto: 160 g
Lp
|
Wartość odżywcza produktu
|
w 100 g
|
w porcji (26 g)
|
% RWS* w porcji (26 g)
|
1
|
Wartość energetyczna
|
638 kJ / 152 kcal
|
166 kJ / 40 kcal
|
2 %
|
2
|
Tłuszcz
|
5,4 g
|
1,4 g
|
2 %
|
3
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,4 g
|
0,1 g
|
1 %
|
4
|
Węglowodany
|
21 g
|
5,5 g
|
2 %
|
5
|
w tym cukry
|
3,3 g
|
0,9 g
|
1 %
|
6
|
Białko
|
4,8 g
|
1,2 g
|
2 %
|
7
|
Sól
|
1,5 g
|
0,4 g
|
7 %
|
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
|
|