Idealny do:
- Traw
- Motylkowych
- Zbóż
- Kukurydzy
- Wysłodków buraczanych
Działanie
- Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
- Szybkie obniżenie pH kiszonki
- Zwiększenie stabilności kiszonki
- Hamowanie rozwoju pleśni i drożdzy w kiszonce co powoduje: zwiększenie smakowitości kiszonki-wzrost pobrania, zwiększoną wartość pokarmową kiszonki, wzrost wydajności mleka oraz wtórnej fermentacji po otwarciu zbiornika lub balotu
Zalety
- Preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn
- Nie powoduje korozji maszyn
- Łatwy w stosowaniu
- Wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania
Dawkowanie
- 50 g preparatu na 10 ton masy zielonej
Skład preparatu
Komponent mikrobiologiczny zawierający bakterie frementacji mlekowej:
- Lactobacillus plantarum KKP/593/p
- Lactobacillus plantarum KKP/788/p
- Streptococcus feacium KKP 907
- Lactobacillus buchneri KKP 880
Starter składający się z pożywki umożliwiającej szybką multiplikację mikroorganizmów tworzących komponent mikrobiologiczny, bez względu na warunki początkowe wynikające z miejsca ich zastosowania
Charakterystyka produktu:
• Forma: preparat sypki
• Zawartość: 50 [g]
|