Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Prawdziwy zacier enzymy+drożdże na 100l bimber 18%

12-02-2014, 21:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 18 zł     
Użytkownik bimber_hobby
numer aukcji: 3930541066
Miejscowość Wrocław
Licytowało: 1    Wyświetleń: 42   
Koniec: 12-02-2014 20:47:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Chętnie udzielimy wszelkich odpowiedzi preferujemy bezpośredni kontakt telefoniczny który przyśpieszy decyzje i wybór najlepszych produktów nasz numer : 785 [zasłonięte] 516

Zawsze można do nas napisać poprzez "napisz do nas" Żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi.

Zapraszamy do kontaktu.

 

 

Możliwe opcje płatności są podane w kosztach dostawy. Ceny tam podane odnoszą się wyłącznie przy zakupie jednej sztuki

Po zakupie wysyłamy maila z danymi do wpłaty oraz podajemy właściwe koszty wysyłki .

W przypadku zakupu jednego przedmiotu numer konta jest zamieszczony w "wiadomości od sprzedającego" , można też płacić poprzez "PayU"

 

 


 

 

Nie chcesz kupić nie licytuj unikniemy niepotrzebnych nieporozumień. Po dokonaniu zakupów wysyłamy na maila dane do wpłaty wraz z numerem konta oraz prawidłowymi kosztami wysyłki .

Listy zwykłe - wysyłane są na odpowiedzialność kupującego i nie podlegają reklamacji w przypadku niedoręczenia lub uszkodzenia. Najrozsądniej wybrać list polecony - taka forma ma numer nadania i można ją namierzyć gdzie aktualnie się znajduje wpisując jej numer nadania do komputera. Wybierając za pobraniem wysyłamy w ten sam dzień gdy zamówienie zostanie złożone do godziny 11:00

Przesyłki wysyłamy każdego dnia od poniedziałku do piątku do godziny 14:00 .

 

Realizacja wysyłek odbywa się za pośrednictwem poczty polskiej, firm kurierskich. koszty wysyłki są zgodne z obowiązującym cennikiem przewoźników

Przy zakupie kilku przedmiotów wysyłka jest jedną paczką.

W przypadku zakupu na kilku naszych aukcjach prosimy no oczekiwanie wiadomości z podanymi kosztami wysyłki lub kontakt w celu ustalenia należności . Możliwy odbiór osobisty po wcześniejszym ustaleniu terminu odbioru od pn-pt. .

 

 

 

 

 

 

 

Jakość i wiedza praktyczna to nasza podstawa istnienia - najlepszym tego dowodem jest forum C2H5OH

tam można sprawdzić naszą solidność, obsługę i oferowane produkty .. ( nick : 98%)

 

               ENZYMY GORZELNICZE

             + mocne drożdże R.E. 18%

 

Witamy oferujemy enzymy gorzelniane do zacieru .............

Czym tak naprawdę jest zacier ??? otóż zacier powstaje przy zastosowaniu enzymów gorzelnianych które rozkładają podstawowy surowiec 'gorzelniany ' jakim są zboża,ziemniaki - a konkretnie skrobię w nich zawartą na cukry do fermentacji.

Aukcja dotyczy kompletu enzymów do przygotowania zacieru

zbożowego- "zbożówki" może to być drobno zmielone zboże ( pszenica, żyto, kukurydza, jęczmień) lub najzwyklejsza mąka z 'biedronki " ;) można te enzymy też zastosować do ziemniaków lub "przetworzonych ziemniaków" czyli skrobi ziemniaczanej -

w przypadku zastosowania ziemniaków dawki enzymów należy podwoić - więc cała ilość na tej aukcji wystarczy na zacier 50 litrowy ziemniaczany. Cała technologia opiera się na wydobyciu skrobi i podaniu jej hydrolizie enzymatycznej na wskutek czego powstają cukry które potem po dodaniu drożdży zamieniają je na etanol .
W skład "zestawu"wchodzą :

enzym upłynniający - płynna alfa-amylaza , oraz

enzym scukrzający - płynna gluko-amylaza . Dodatkowo do enzymów dokładamy najmocniejsze obecnie na rynku europejskim drożdże gorzelniane dedykowane do zacierów zbożowych RED ETHANOL - 100g.

Potrafią przefermentować zacier do 18% w ciągu 77-80h !!! do drożdży dołączamy instrukcje .

Do enzymów dołączona jest instrukcja krok po kroku jak przygotować zacier .

Jak zrobić zacier ?? potrzebne są do tego :

komplet enzymów upłynniający i scukrzający

kuchenka gazowa / elektryczna

wiertarka z mieszadłem lub 'mocne ręce " ;)

termometr z zakresem 0-1200C

paski do pomiaru PH

kwas cytrynowy do zakwaszania lub kwas siarkowy

drożdże gorzelniane

mąka / śruta itp.. , oraz woda

Oferowany komplet enzymów wystarczy na 100l zacieru czyli łatwo policzyć koszty wykonania takiego zacieru - mąka ,drożdże ,enzymy reszta to 'symboliczna 1zł " wychodzi najtaniej w porównaniu z cukrówkami weźmy koszt 1kg mąki -do 1kg cukru jako 'główny surowiec " resztę pozostawiamy Państwu do przeliczenia ;).

Podany poniżej przepis odnosi się do

25 litrowego zacieru który możemy wykonać w dowolnym garnku o pojemności 30l bo nikt nie musi inwestować w duży garnek by zatrzeć od razu 100l zacieru - można to zrobić cztery razy a gotowy zatarty zacier dolać do beczki by osiągnąć łącznie 100 l zacieru.

( ilości enzymów wystarcza na wykonanie 100litorwego zacieru więc trzeba proporcje enzymów podzielić przy poniższym zacieraniu na 4 porcje )

1. Enzym scukrzający wlewamy do kubeczka z wodą (ok. 100ml.)

i odstawiamy.

2. Dzielimy enzym upłynniający na dwie części i każdą z nich mieszamy z ok. 100ml. wody

3. Do garnka wlewamy 20l. wody

4.Stawiamy na kuchence i pod przykryciem doprowadzamy do zagotowania.

5.Wlewamy do gotującej się wody pierwszą część e. upłynniającego

6.Wsypujemy 5kg mąki/ śruty i wlewamy drugą część e.upłynniającego. Mieszając mieszadłem doprowadzamy mieszaninę do zagotowania optymalnie 80-90sC

7. Przelewamy całość do beczki / balonu itp..

9. Powtarzamy punkty od 2 do 6 by uzyskać 100 l zacieru )

10. Dolewamy uprzednio rozpuszczonego kwasu cytrynowego do uzyskania pH na poziomie 3,8 - 4,8 badamy za pomocą pasków pH czy mamy właściwe pH zacieru

11. Po ostygnięciu do 65 oC dolewamy do zacieru enzym scukrzający mieszając mieszadłem w celu lepszego rozprowadzenia enzymu po zacierze

12. Po ostygnięciu zacieru do ok. 30 oC dolewamy uwodnione drożdże gorzelniane i dodajemy pożywkę - "fosforan dwuamonu spożywczy "

13. Beczkę owijamy kocem w zależności jakie mamy drożdże gorzelniane polecamy Red ethanol, lub GAMMAZYME ustawiamy tak temperaturę zacieru na poziomie 30-33sC -gdy nie mamy możliwości uzyskać takiej temperatury stosujemy grzałkę akwariową z termostatem .

14. Fermentacja trwa ok. 70-80 h , po jej ustaniu jeżeli dysponujemy płaszczem olejowym lub wodnym przelewamy

całość do destylatora i gotujemy jak leci, podane proporcje pozwalają na uzyskanie ~3,5l. Spirytusu 95%( z 25 litrów) .

(W przypadku gdy nie posiadamy płaszcza olejowego to dochodzi czynność filtrowania zacieru za pomocą worka filtracyjnego - który wyeliminuje możliwość przypalenia gęstego zacieru). Możemy destylat poddać procesowi filtracji przez węgiel aktywny. Po przefiltrowaniu w zależności od potrzeb, albo rozcieńczamy destylowaną wodą do 40% otrzymując rewelacyjną pszeniczną wódkę, lub ponownie destylujemy otrzymując najwyższej klasy spirytus rektyfikowany.

Na oferowanych innych naszych aukcjach można nabyć to co potrzebne do zrobienia zacieru od Ado Z tj : enzymy , paski do pomiaru pH, kwas cytrynowy, worki filtracyjne, drożdże gorzelniane i inne potrzebne rzeczy. Zachęcamy do zrobienia takiego zbożowego zacieru.

Poniżej podajemy szczegółowy cennik wysyłki . Prosimy o dopasowanie go do Państwa wielkości zamówienia. Informujemy iż list zwykły( zarówno ekonomiczny jak i tez priorytetowy) zgodnie z regulaminem poczty polskiej nie podlega żadnym reklamacjom z uwagi iż nie jest nadawany mu numer nadania. Wobec tego nie bierze nasza firma również odpowiedzialności za niedoręczenie, uszkodzenie i zaginięcie takiej przesyłki. Najlepiej wybierać opcje listu poleconego - nadawany jest tutaj indywidualny numer i taką przesyłkę można śledzić w internecie wpisując numer przesyłki .

 

 

Cennik szczegółowy Cena przy ilości ;

Cena przy

ilości :

Cena przy ilości : Cena przy ilości :
1-2 sztuk 3-5 sztuki
6-8 sztuk 9- 17 sztuk
list zwykły
3,80 zł 4,80 zł 7,50 zł -------------------
list zwykły priorytet 5,10 zł 7,10 zł 11,00 zł -------------------
list polecony 6,00 zł 7,00 zł 9,50 zł -------------------
list polecony priorytet 7,50 zł 9,50 zł 13,10zł -------------------
przesyłka kurierska
14,00 zł 14,00 zł 14,00 zł   GRATIS
przesyłka kurierska pobraniowa
16,00zł 16,00zł 16,00 zł 16,00 zł

 

 

 

 

 

 

Zapraszamy na nasze inne aukcje oraz do kontaktu z nami .Mamy doświadczenie w praktyce nasi pracownicy odbywają stale szkolenia z zakresu procesów fermentacji, wytwarzania win, piw oraz destylatów - mamy nieocenioną wiedzę fachową, nie sprzedajemy by sprzedawać ale tym się też pasjonujemy - to jest nasze hobby.

nasze najlepsze forum C2H5OH - jest do Państwa dyspozycji , zawsze można jeszcze coś poprawić, zmienić by nasze wspólne hobby stało się nie tylko łatwe, przyjemne ale dawało satysfakcję iż to co każdy z nas robi jest jedyne w sowim rodzaju ......

Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie "bimber hobby" - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT. Pełnomocnictwo to służy zminimalizowaniu kosztów przesyłki i w żaden sposób nie obciąża dodatkowo kupującego. Dokonując zakupu kupujący zapoznał się z powyższymi informacjami .
Do każdego zakupionego przedmiotu dołączany jest dowód zakupu aby kupujący miał świadomość legalnego pochodzenia i miał możliwość reklamacji towaru .


 

 



Prawdziwy zacier enzymy+drożdże na 100l bimber 18%