Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Prawdziwy zacier enzymy+drożdże na 100l bimber 18%

25-06-2012, 17:59
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Najwyzsza cena licytacji: 18 zł     
Użytkownik bimber_hobby
numer aukcji: 2421029400
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 6    Licytowało: 3    Wyświetleń: 115   
Koniec: 28-06-2012 12:24:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 Chętnie udzielimy wszelkich odpowiedzi preferujemy bezpośredni kontakt telefoniczny który przyśpieszy decyzje  i wybór najlepszych produktów nasz numer : 785 [zasłonięte] 516

Zawsze można do nas napisać  poprzez "napisz do nas" Żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi.

Zapraszamy do kontaktu.

 

 

Możliwe opcje płatności są podane w kosztach dostawy. Ceny tam podane odnoszą się wyłącznie przy zakupie jednej sztuki 

Po zakupie wysyłamy maila z danymi do wpłaty oraz podajemy właściwe koszty wysyłki .

W przypadku zakupu jednego przedmiotu numer konta jest zamieszczony w "wiadomości od sprzedającego" , można też płacić poprzez "PayU"

 

 

 

 

 

 

Nie chcesz kupić nie licytuj unikniemy niepotrzebnych nieporozumień. Po dokonaniu zakupów wysyłamy na maila dane do wpłaty wraz z numerem konta oraz prawidłowymi kosztami wysyłki .

Listy zwykłe - wysyłane są na odpowiedzialność kupującego i nie podlegają reklamacji w przypadku niedoręczenia lub uszkodzenia. Najrozsądniej wybrać list polecony - taka forma ma numer nadania i można ją namierzyć gdzie aktualnie się znajduje wpisując jej numer nadania do komputera. Wybierając za pobraniem    wysyłamy w ten sam dzień gdy zamówienie zostanie złożone do godziny 11:00

      Przesyłki wysyłamy każdego dnia od poniedziałku do piątku do godziny 14:00 . 

 

Realizacja wysyłek odbywa się za pośrednictwem poczty polskiej, firm kurierskich. koszty wysyłki są zgodne z obowiązującym cennikiem przewoźników

  Przy zakupie kilku przedmiotów wysyłka jest jedną paczką

W przypadku zakupu na kilku naszych aukcjach prosimy no oczekiwanie wiadomości z podanymi kosztami wysyłki lub kontakt w celu ustalenia należności .     Możliwy odbiór osobisty po wcześniejszym ustaleniu terminu odbioru od pn-pt. .

 

 

 

 

 

 

 

Jakość i wiedza praktyczna to nasza podstawa istnienia - najlepszym tego dowodem jest forum C2H5OH

tam można sprawdzić naszą solidność, obsługę i oferowane produkty .. ( nick : 98%)

                       

                ENZYMY GORZELNICZE

                   + mocne drożdże 18%

 

                                     

Witamy oferujemy enzymy gorzelniane do zacieru .............

Czym tak naprawdę jest zacier ??? otóż zacier powstaje przy zastosowaniu enzymów gorzelnianych  które rozkładają podstawowy surowiec 'gorzelniany ' jakim są zboża,ziemniaki - a konkretnie skrobię w nich zawartą na cukry do fermentacji.    

Aukcja dotyczy kompletu enzymów do przygotowania zacieru

zbożowego- "zbożówki" może to być drobno zmielone zboże             ( pszenica, żyto, kukurydza, jęczmień) lub najzwyklejsza mąka z 'biedronki " ;)  można te enzymy też zastosowa ć do ziemniaków lub "przetworzonych ziemniaków" czyli skrobi ziemniaczanej -

   w przypadku zastosowania  ziemniaków dawki enzymów należy podwoić - więc cała ilość na tej aukcji wystarczy na zacier 50 litrowy ziemniaczany. Cała technologia opiera się na wydobyciu skrobi i podaniu jej hydrolizie enzymatycznej na wskutek czego powstają cukry które potem po dodaniu drożdży zamieniają je na etanol .
W skład "zestawu"wchodzą :

enzym upłynniający - płynna alfa-amylaza , oraz  

enzym scukrzający - płynna gluko-amylaza . Dodatkowo do enzymów dokładamy najmocniejsze obecnie na rynku europejskim drożdże gorzelniane dedykowane do zacierów zbożowych RED ETHANOL - 100g.

Potrafią przefermentować zacier do 18% w ciągu 77-80h !!! do drożdży dołączamy instrukcje .

Do enzymów dołączona jest instrukcja krok po kroku jak przygotować zacier .

 

Jak zrobić zacier ?? potrzebne są do tego :       

komplet enzymów upłynniający i scukrzający     

kuchenka  gazowa / elektryczna                          

wiertarka z mieszadłem lub 'mocne ręce " ;)     

termometr z zakresem 0-1200C                            

paski do pomiaru PH                                            

kwas cytrynowy do zakwaszania lub kwas siarkowy

drożdże gorzelniane                                        

mąka / śruta itp.. ,  oraz woda                             

Oferowany komplet enzymów wystarczy na 100l zacieru czyli łatwo policzyć koszty wykonania takiego zacieru - mąka ,drożdże ,enzymy reszta to 'symboliczna 1zł " wychodzi najtaniej w porównaniu z cukrówkami weźmy koszt 1kg mąki -do 1kg cukru jako 'główny surowiec " resztę pozostawiamy Państwu do przeliczenia ;).

 

Podany poniżej przepis odnosi się do 

25 litrowego zacieru który możemy wykonać w dowolnym garnku o  pojemności 30l  bo nikt nie musi  inwestować w duży garnek by zatrzeć od razu 100l zacieru - można to zrobić cztery razy a gotowy zatarty zacier dolać do beczki by osiągnąć łącznie 100 l zacieru. 

 

( ilości enzymów wystarcza na wykonanie 100litorwego zacieru więc trzeba proporcje enzymów podzielić przy poniższym zacieraniu na 4 porcje ) 

    

1. Enzym scukrzający  wlewamy  do kubeczka  z wodą (ok. 100ml.)

    i odstawiamy.

 2. Dzielimy enzym upłynniający na dwie części i każdą z nich mieszamy z ok. 100ml. wody

 3. Do garnka wlewamy 20l. wody

 4.Stawiamy na kuchence i pod przykryciem doprowadzamy do zagotowania.

 5.Wlewamy do gotującej się wody pierwszą część e. upłynniającego

 6.Wsypujemy 5kg mąki/ śruty i wlewamy drugą część e.upłynniającego. Mieszając mieszadłem doprowadzamy mieszaninę do zagotowania optymalnie  80-90sC

7.  Przelewamy całość do beczki / balonu itp..

9.  Powtarzamy  punkty od 2 do 6  by uzyskać 100 l zacieru )

10. Dolewamy uprzednio  rozpuszczonego kwasu cytrynowego do uzyskania pH na poziomie 3,8 - 4,8  badamy za pomocą pasków pH czy mamy właściwe pH zacieru

11.  Po ostygnięciu do 65 oC dolewamy do zacieru  enzym scukrzający  mieszając mieszadłem w celu lepszego rozprowadzenia enzymu po zacierze 

12.  Po ostygnięciu zacieru do ok. 30 oC dolewamy  uwodnione drożdże gorzelniane i dodajemy  pożywkę - "fosforan dwuamonu spożywczy "

13.  Beczkę  owijamy  kocem   w zależności  jakie mamy drożdże gorzelniane polecamy Red ethanol, lub GAMMAZYME ustawiamy tak temperaturę zacieru na poziomie 30-33sC -gdy nie mamy możliwości uzyskać takiej temperatury  stosujemy grzałkę akwariową z termostatem .

14.  Fermentacja trwa ok. 70-80 h , po jej ustaniu jeżeli dysponujemy płaszczem olejowym lub wodnym  przelewamy

    całość do destylatora i gotujemy  jak leci, podane proporcje pozwalają na uzyskanie ~3,5l. Spirytusu 95%( z 25 litrów) .

 

    (W przypadku gdy nie posiadamy płaszcza olejowego to dochodzi czynność filtrowania zacieru za pomocą worka filtracyjnego - który wyeliminuje możliwość przypalenia gęstego zacieru) .Możemy destylat poddać procesowi filtracji przez węgiel aktywny.  Po przefiltrowaniu w zależności od potrzeb, albo rozcieńczamy destylowaną wodą do 40% otrzymując rewelacyjną pszeniczną wódkę, lub ponownie destylujemy otrzymując najwyższej klasy spirytus rektyfikowany.

 

 

Na oferowanych innych naszych  aukcjach można nabyć to co potrzebne do zrobienia zacieru od Ado Z  tj : enzymy , paski do pomiaru pH, kwas cytrynowy, worki filtracyjne, drożdże gorzelniane   i inne potrzebne rzeczy.  Zachęcamy do zrobienia  takiego zbożowego zacieru.

                                                                

 

Poniżej podajemy szczegółowy cennik wysyłki . Prosimy o dopasowanie go do Państwa wielkości zamówienia. Informujemy iż list zwykły( zarówno ekonomiczny jak i tez priorytetowy)  zgodnie z regulaminem poczty polskiej nie podlega żadnym reklamacjom z uwagi iż nie jest nadawany mu numer nadania. Wobec tego nie bierze nasza firma również odpowiedzialności za niedoręczenie, uszkodzenie i zaginięcie takiej przesyłki. Najlepiej wybierać opcje listu poleconego - nadawany jest tutaj indywidualny numer i taką przesyłkę można śledzić w internecie wpisując numer przesyłki .  

 

 

 

Cennik szczegółowy   Cena przy ilości ; 

  Cena przy

ilości :

  Cena przy ilości :  Cena przy ilości :
  1-2 sztuk     3 sztuki
  4-6 sztuk   7- 12 sztuk 
list zwykły
  2,30 zł   2,90 zł    5,30 zł   -------------------
list zwykły priorytet   3,50 zł    4,00 zł    6,80 zł   -------------------
list polecony   4,50 zł    5,10 zł    7,50 zł   -------------------
list polecony priorytet    5,70 zł   6,20 zł    9,00   zł   -------------------
paczka            ekonomiczna
  9,50 zł    9,50 zł    11,00 zł  11,00 zł
paczka priorytetowa    11,00zł   11,00zł    13,00 zł  13,00 zł

 

pobranie

ekonomiczne

 

  10,50 zł

 

  10,50 zł

 

   12,50 zł

 

  14,00zł

 

pobranie

priorytet

 

 13,50 zł

  

  13,50

   

   15,50zł

   

  17,00zł

 

 

 

 

Zapraszamy na nasze inne aukcje oraz do kontaktu z nami .Mamy doświadczenie w praktyce nasi pracownicy odbywają stale szkolenia z zakresu procesów fermentacji, wytwarzania win, piw oraz destylatów - mamy nieocenioną wiedzę fachową, nie sprzedajemy by sprzedawać ale tym się też pasjonujemy - to jest nasze hobby. 

nasze najlepsze forum C2H5OH - jest do Państwa dyspozycji , zawsze można jeszcze coś poprawić, zmienić by nasze wspólne hobby stało się nie tylko łatwe, przyjemne ale dawało satysfakcję iż to co każdy z nas robi jest jedyne w sowim rodzaju ......  

Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie "bimber hobby" - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT. Pełnomocnictwo to służy zminimalizowaniu kosztów przesyłki i w żaden sposób nie obciąża dodatkowo kupującego. Dokonując zakupu kupujący zapoznał się z powyższymi informacjami .
Do każdego zakupionego przedmiotu dołączany jest dowód zakupu aby kupujący miał świadomość legalnego pochodzenia i miał możliwość reklamacji towaru .

 

 

 



Prawdziwy zacier enzymy+drożdże na 100l bimber 18%