Kontakt |
mail: [zasłonięte]@poczta.fm tel.kom.: 512 [zasłonięte] 216
|
|
Zasady aukcji |
- osoby z przewagą negatywów są usuwane z aukcji,
- wszelkie wątpliwości należy rozstrzygać przed zalicytowaniem towaru,
- kupujący wystawia komentarz jako pierwszy,
- koszt dostawy zawsze podany jest na aukcji. W przypadku zakupienia większej ilości przedmiotów należy skontaktować się ze sprzedającym,
- towar wysyłam niezwłocznie po zaksięgowaniu wpłaty na moim koncie (o ewentualnych wszelkich opóźnieniach pionformuję),
- przesyłki są starannie pakowane - koszt przesyłki zawiera koszt opakowania,
- nie odpowiadam za uszkodzenia paczki powstałe w trakcie transportu,
- odbiór osobisty jest mozliwy po wcześniejszym ustaleniu telefonicznym lub meilowym,
|
|
Konto bankowe |
56 2130 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0040132 [zasłonięte] 367101
Volkswagen Bank Polska SA
14 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 117744
BRE BANK SA
|
|
Wysyłka |
Przesyłka kurierska 22,00 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna 4,80 zł Przesyłka pocztowa priorytetowa 6,00 zł
Odbiór osobisty
|
|
Aukcja |
PRAWDA I MITY NA TEMAT CUKRU
autor: Klaus Oberbeil
Od naturalnego źródła życia do słodkiej trucizny! Cukier naturalny „wymyślony” przez naturę umożliwia prawidłowy przebieg reakcji chemicznych w procesie przemiany materii, zachodzących codziennie w naszym organizmie. Jest niezbędny dla zdrowia. Cząsteczki cukru stanowią paliwo dla komórek; dzięki nim funkcjonują nasze ciało i umysł. Drugi rodzaj cukru – oczyszczony biały kryształ - został opracowany przez przemysł spożywczy. Jadany w dużych ilościach ma dla organizmu zgubne skutki: powoduje nadwagę, cukrzycę, nadciśnienie, próchnicę, a nawet depresję. Autor ostrzega w swojej książce przed niefrasobliwym traktowaniem tego zagrożenia. Przedstawia genezę chorób uwarunkowanych nadmiernym spożyciem cukru; zwraca przy tym szczególną uwagę na niebezpieczne skutki spożycia cukru przez dzieci. Podpowiada, jak rozszyfrowywać etykiety na produktach spożywczych: cukier często jest ukryty pod różnymi niewiele nam mówiącymi okre śleniami. Autor radzi także, jak można bez cukru zdrowo gotować, jeść i żyć, unikając w ten sposób „cukrowej pułapki”.
* Cukier: od buraka do białej kostki w cukiernicy * Jak powstaje pociąg do słodyczy * Utajone rodzaje cukru * Cukrzyca, nadciśnienie, otyłość – „słodkie” choroby * Zdrowi bez cukru – program odżywiania
Wspierany przez wymyślne kampanie reklamowe przemysł cukrowniczy robi z nas niewolników i ofiary słodkich kusicieli. Spożycie cukru wciąż rośnie, a jego szkodliwe następstwa dla zdrowia są alarmujące. Prawie co druga osoba dorosła ma nadwagę, również co drugie dzi ecko w wieku szkolnym waży zbyt wiele.
liczba stron: 176
format: 12,5x18,7 cm
waga: 0,25 kg
koszt przesyłki:
4,80 zł - przesyłka ekonomiczna, Poczta Polska
6,00 zł - przesyłka priorytetowa, Poczta Polska
22,00 zł - przesyłka kurierska
|
|
|
|
|
|