Tradycyjne pralinki z doskonałej jakości belgijskiej czekolady o przeróżnych smakach: karmelowym, pralinowym, truskawkowym, kokosowym i innych. Każda czekoladka to miłe zaskoczenie dla podniebienia. Doskonała na prezent, tym bardziej, że bez cukru.
Składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik (dekstryna, inulina, oligofruktoza), miazga kakaowa, serwatka, substancje słodzące (erytrytol-pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe-pozyskiwane ze stewii), orzechy laskowe (8,4%), tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty. Czekolada mleczna: minimum 36% kakao, minimum 14% mleka. Biała czekolada: minimum 44% kakao, minimum 40% mleka. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
|
Wartość odżywcza w 100g
|
|
Wartość energetyczna
|
508 kcal / 2131 kJ
|
|
Białko
|
8,8 g
|
|
Węglowodany
|
30,3 g
|
|
w tym poliole
|
7,9 g
|
|
w tym cukry
|
18,5 g
|
|
w tym laktoza
|
16,4 g
|
|
Tłuszcz
|
40,8 g
|
|
w tym tłuszcze nasycone
|
23,2 g
|
|
Sód
|
0,214 g
|
|
Błonnik
|
14,9 g
|