Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu cukrz

30-01-2014, 17:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 57.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 57.50 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 3903676561
Miejscowość gdańsk
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 11   
Koniec: 30-01-2014 16:23:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Polskie Księgarnie
Specjalistyczne S.C.

Medicon - internetowa
księgarnia
medyczno-psychologiczna

[zasłonięte]@medicon.pl

tel./faks:058 [zasłonięte] 14

Gadu-Gadu:
[zasłonięte]49838

Konto bankowe:
ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk
86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

 

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2

Aleksandra Cichocka



Wydawca: Medyk
Warszawa 2010 , wydanie 1
320 str., okładka miękka
ISBN:[zasłonięte]978-83745-79-8


Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka – dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek.

Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety.

Recenzentem jest prof. dr hab. Waldemar Karnafel (Kierownik Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii WUM; Wojewódzki Konsultant ds. Diabetologii).

Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia.

Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień).

Książka liczy 320 kolorowych stron, zawierających poza częścią ogólną, 165 przepisów potraw z wyliczoną wartością odżywczą i kaloryczną jednej porcji. Większość potraw jest zilustrowana zdjęciem. Wydana na papierze kredowym, w formacie albumowym.




SPIS TREŚCI

1. Dlaczego dieta jest ważna?

2. Płatki, kanapki, pasty

3. Zupy

4. Drób

5. Ryby

6. Mięsa

7. Produkty zbożowe oraz ziemniaki

8. Surówki i sałatki

9. Desery

 

 

Odbiór osobisty możliwy w naszym punkcie:

Gdańsk, ul. Grota Roweckiego 4A (boczna od Kartuskiej 68)


 

 

O księgarni

Istniejemy od 1990 roku. Początkowo asortyment stanowiły książki z zakresu medycyny oraz psychologii... więcej>>

 



Serdecznie zapraszamy

i życzymy satysfakcji

z zakupionych u nas książek!

 

 

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle panel aukcyjny