Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Praktyczny poradnik żywieniowy Cichocka NOWY

14-01-2015, 14:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 51.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 51.90 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 4902191784
Miejscowość gdańsk
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 29   
Koniec: 14-01-2015 14:19:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu

oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych

Aleksandra Cichocka



Wydawca: Medyk
Warszawa 2013 , wydanie 2
320 str., okładka miękka
ISBN:[zasłonięte]978-83745-79-8


Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka – dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz

wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek.

Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety.

Recenzentem jest prof. dr hab. Waldemar Karnafel (Kierownik Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii WUM; Wojewódzki Konsultant ds. Diabetologii).

Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu

we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia.

Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień).

Książka liczy 320 kolorowych stron, zawierających poza częścią ogólną, 165 przepisów potraw z wyliczoną wartością

odżywczą i kaloryczną jednej porcji. Większość potraw jest zilustrowana zdjęciem. Wydana na papierze kredowym,

w formacie albumowym.




SPIS TREŚCI

Przedmowa do wydania II
Recenzje
prof. Leszek Czupryniak
prof. Barbara Cybulska
prof. Wiktor B. Szostak
prof. Waldemar Karnafel
Piramida Zdrowego Żywienia
Dlaczego dieta jest ważna?
Dieta w cukrzycy typu 2
Dieta, która pomoże unormować stężenie cholesterolu LDL we krwi
Dieta. która pomoże unormować stężenie triglicerydów we krwi

Dieta, która pomoże unormować ciśnienie tętnicze krwi

Odchudzanie

Witaminy i składniki mineralne
Jak zmniejszyć ryzyko powikłań sercowo-naczyniowych w cukrzycy, najnowsze rekomendacje
Uwagi dodatkowe

1. Płatki, kanapki, pasty

2. Zupy

3. Drób

4. Ryby

5. Mięsa

6. Produkty zbożowe oraz ziemniaki

7. Surówki i sałatki

8. Desery

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galerie przedmiotow