Wysyłka |
Wysyłamy w: 24 do 48h+ czas dostawy
Przy zakupie wielu książek, wszystko wysyłamy jedną paczką !
|
|
|
|
Płatności |
Numer konta oraz moje dane zostaną automatycznie przesłane przez serwis allegro na twój adres e-mail po wygraniu aukcji.
|
|
|
|
|
|
Specyfikacja wydania:
Autor: Makarewicz
Stron: 196
Oprawa: twarda
Numer ISBN: 978-83-[zasłonięte]687-4-5
Opis:
Książka niniejsza zawiera w pierwszej części wskazówki do pieczenia chleba, bułek, bab, mazur-ków i tortów, druga przyrządzania lodów, różnych i, ponczów, likierów, wódek i nalewek. Poprze-dza je rozbiór wszystkich artykułów, w skład pieczywa wchodzących, tak pod względem technicz-nym, jak i chemicznym. Stanowi ona zatem uzupeł-nienie mej ?Kuchni praktycznej’‘, książki szczycącej się powszechnem zaufaniem i szeroką popularnością vśród gospodyń, czego najlepszym dowodem jest potrzeba wydania nowego jej nakładu. Wszystkie podane tu przepisy, podobnie jak przepisy ?Kuchni praktycznej’‘, zostały w ciągu mej długoletniej praktyki gospodarskiej, w mem laboratorium sztuki kucharskiej, wypróbowane i sprawdzone; dodać tylko muszę, że najmniejsze uchybienie i przeoczenie którejkolwiek części podanych tutaj recept, narazić może na zmianą smaku lub zepsucie pieczywa. Po dokładnem atoli przestudiowaniu wstępnych roz-działów, osoba nawet mniej zdolna i żadnej rutyny nie posiadająca, może upiec dobre, smaczne, strawne i zdrowe pieczywo.. Reprint z 1926 r.
|
|
|
|