|
Praktyczne
gotowanie według Pięciu Przemian Tradycyjna medycyna
chińska w kuchni Czelej Anna
Wydawnictwo: Studio Astropsychologii
ISBN:
[zasłonięte]978-8377-371-4 Format: 14.0x21.0cm Liczba
stron: 248 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2012
r.
Gotowanie według Pięciu
Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię.
Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i
jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na
osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem.
Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść
to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób
gotowania. Nie jest to książka kucharska, ani książka z
kolejną dietą- cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania
potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego
co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Potrawy
przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w
przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi,
a przede wszystkim znakomicie smakują. Anna Czelej,
(aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią a
także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce)
prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią
zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni Do
książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu
Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania. Nie
zwlekaj i już dziś spraw by gotowanie było prostym, przyjemnym
i zdrowym nawykiem!
|