Lekka, świeża mieszanka herbaty Yunnan Black z dodatkami, dzięki którym napar przypomina nam o delikatnym wiosennym wietrze. Dodatek jabłka i ananasa kandyzowanego oraz trawy cytrynowej nadaje mieszance odświeżającego smaku. Owoc porzeczki jest lekko kwaskowaty, a kwiat slonecznika i pomarańczy aromatyzuje doskonale całość. Dzięki zawartości imbiru smak jest lekko ostry ale złagodzony prze kokos. Susz doskonale nadaje się jako dodatek do wiosennych słodkości.
Sposób przygotowania:
Łyżeczkę suszu zalać wrzącą wodą, a następnie parzyć przez 3 do 5 minut. Nie należy przekraczać tego czasu, gdyż herbata nabrać może smaku goryczy. Liście zalewa się wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Takie parzenie zagwarantuje niepowtarzalny, intensywny aromat i jeszcze milsze doznania smakowe.
Herbata czarna jest najbardziej popularną odmianą spośród wszystkich herbat świata. Otrzymuje się ją w wyniku pięciostopniowego procesu: więdnięcia, skręcania, fermentacji, suszenia oraz sortowania liści. Aromat czarnej herbaty tworzy się w trakcie parzenia i jest wyczuwalny przez około 6 minut. Właściwy smak i romat jest osiągalny tylko przy świeżo zaparzonej gorącej herbacie.
![Powiew Wiosny](http://tytkasmaku.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_0f88cce4fe6cce6c785eab56d55cdad3.jpg)
|