Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Format: 14.5x20.5cm
Liczba stron: 216
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy – mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej znajdą w tej książce ciekawe propozycje potraw, które nie tylko będą smaczne, ale też wspomogą leczenie tych dolegliwości.
Mąka kokosowa ma więcej białka niż mąka pszenna i dziesięć razy więcej błonnika, więc idealnie pasuje do diet niskowęglowodanowych. Wykazano, że błonnik kokosowy skutecznie reguluje poziom cukru i insuliny we krwi. Z tego powodu jest korzystny dla diabetyków. Jeżeli chcesz ochronić swoje serce przed różnymi chorobami, Twoja dieta powinna obfitować w dietetyczny błonnik, który chroni przed zawałami serca i wylewami. Działa on niczym miotła, usuwając z przewodu pokarmowego uboczne produkty przemiany materii, a to skutecznie zapobiega powstawaniu komórek rakowych.
W książce znajdziesz przepisy na przepyszne potrawy, od chlebów, poprzez dania główne, po desery. Wszystkie przepisy z mąki kokosowej są przygotowane z myślą o zdrowiu. Czyli każdy z nich jest tak skomponowany, aby mógł cieszyć nie tylko osoby dbające o dietę. Potrawy nie zawierają pszenicy, glutenu, słodzików, soi, złych tłuszczy, ale też cukru. Przy tym wyśmienicie smakują. Wszystkie dania słodzone są stewią, naturalną słodyczą w postaci liści, syropu czy proszku.
Ta książka odmieni nie tylko Twoją kuchnię, ale i zdrowie!