Tytuł: Potrawy mleczne z jaj i serów
Podtytuł: zupy i chłodniki, kluski, bliny, zapiekanki, naleśniki, sałatki
Autor: wybór: Marta Hydzik-Żmuda
Wydawnictwo: Ad oculos
Seria wydawnicza: Małe Kulinaria
Stron: 128
Stan: praktycznie jak nowa
O książce: "(...) Mleko to najstarszy, najbardziej naturalny pokarm i składnik wielu potraw.
Nieprzebrane źródło związków i substancji tyleż niezbędnych dla życia, co dla normalnego rozwoju każdego organizmu i budowy jego sił witalnych. W naszym kraju, od kilkudziesięciu lat, niedoceniane, niemodne, a niekiedy nawet postponowane." (nota Wydawcy)
Mnóstwo najróżniejszych przepisów mających swe źródło przede wszystkim w polskiej tradycji. Układ przejrzysty, podzielony na następujące działy:
- Zupy i chłodniki,
- Zapiekanki, kasze, kotlety, ryby,
- Bliny, kluski, placki, pierogi, knedle, naleśniki,
- Warzywne dodatki,
- Sałatki,
- Pasty i przekąski,
- Desery, ciasta, napoje.
SERDECZNIE ZAPRASZAM NA POZOSTAŁE Z MOICH AUKCJI
Dodano 2[zasłonięte]011-10 12:33Kupując więcej przedmiotów płacą Państwo za łączną wagę przesyłki, nie zaś za wysyłkę każdego przedmiotu osobno. Odbiór osobisty możliwy jest w: Chorzelach (woj. mazowieckie): 6 dni w tygodniu (oprócz śród), w godzinach: 8-16, Warszawie: w środy, w godzinach 11-15. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o kontakt mailowy.