Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Potrawy i zwyczaje wielkanocne+Wielakanoc tradycje

04-10-2014, 15:23
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 69.79 zł     
Użytkownik super-fryzjer
numer aukcji: 4577210396
Miejscowość szybka wysyłka
Wyświetleń: 4   
Koniec: 04-10-2014 15:22:09

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Forma: album, atlas
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Potrawy i zwyczaje wielkanocne

 

Wyczaruj pachnące, radosne święta dla swojej rodziny

Wydawca: Publicat
Oprawa: Twarda
Format: 17.0x24.0cm
Liczba stron: 160
Rok wydania: 2013

Wielkanoc to dla chrześcijan najważniejsze święto w roku. Za oknami wiosna, przyroda budzi się do życia a w nas wstępuje radość i nadzieja. Przygotujmy święta tak, by oddawały nastrój tego wyjątkowego czasu.

Zwyczaje wielkanocne:
- opis zarówno religijnych, jak i ludowych obyczajów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie
- wyjaśnienie znaczenia symboli.

Dekoracje wielkanocne:
- przykłady aranżacji świątecznych stołów
- ozdoby, w których przygotowaniu może uczestniczyć cała rodzina
- dekoracje, które pomogą stworzyć wyjątkową atmosferę.

Przepisy na świąteczne potrawy:
- zbiór receptur, dzięki którym nasze dania będą smakować wyjątkowo
- wielkanocne jajka, szynki, pieczenie i baby pokazane na wiele sposobów.
okładka
Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc

Wydawca: Weltbild
Oprawa: Twarda
Format: 21.5x28.5cm
Liczba stron: 80

W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy „odziedziczone” po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób „uratować” obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!

okładka

120 wypieków. Z kuchennej półeczki


Dzięki tej książce nauczysz się przygotowywać tradycyjne dania z pieca. Ponadto dowiesz się, jak eksperymentować z nowymi składnikami, które ostatnio pojawiły się w supermarketach.
Wyjątkowo jasno przedstawione przepisy pokazują krok po kroku sposoby przyrządzania potraw, którymi delektujemy się od pokoleń.

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę

niezależnie od formy płatności

 

DANE DO PRZELEWU:
P.P.H.U Najbar Mirosław
ul.Batorego 24
43-100 Tychy
ING BANK ŚLĄSKI
92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368