2010
184 str
stan dobry
Spis treści
Wstęp................................................................................................................ 3
Rozdział I:
PROMOCJA LOKALNYCH I TRADYCYJNYCH PRODUKTÓW 7
• Zbiór przepisów:.................................................. -,
polewki, bryje, zupy................................................. -,
kluski i pierogi............................................................. jy
chleb............................................................................................. 39
potrawy warzywne i owocowe................................................. 41
potrawy z ryb...............................................................................................59
potrawy mięsne i półmięsne........................................................................67
potrawy cukiernicze.....................................................................................79
napoje i nalewki...........................................................................................107
Rozdział II:
ZACHOWANIE DZIEDZICTWA KULTUROWEGO...................................121
• Rolniczy cykl prac chłopskich....................................................................122
• Obrzędowe formy życia codziennego........................................................126
• Obrzędowe formy życia podczas świąt......................................................130
• Obrzędowe formy sakramentów chrześcijańskich.....................................144
Rozdział III:
OCHRONA DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO I KULTUROWEGO.. 150
• Ramy geograficzne powiatu puławskiego.................................................
• Walory krajoznawcze i turystyczne...........................................................
• Szlaki turystyczne......................................................................................
|
|
|
|
|