Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Postępowanie ze zwierzyną ubitą

24-01-2012, 6:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2044300262
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 14   
Koniec: 18-01-2012 00:39:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tytuł Postępowanie ze zwierzyną ubitą
Autor Andrzej Gembarzewski, Gustaw Matuszewski 
Wydawca Świat
Rok wydania 2009
Liczba stron 72 w tym 32 wkładki barwnej
Wymiary B5
Okładka miękka

 

 

 

 

W książce przedstawiono zagadnienia dotyczące postępowania ze zwierzyną i jej transport po polowaniu. Podstawowa problematyka została zawarta w dwóch głównych rozdziałach, z których pierwszy dotyczy patroszenia, obielania i preparowania trofeów łowieckich - skór, poroży, czaszek i oręża, a drugi użytkowania dziczyzny (podstawowe zasady obrotu tuszami zwierzyny oraz użytkowanie dziczyzny w gospodarstwie domowym).
Książka zawiera 18 rysunków kreskowych i 59 ilustracji barwnych.
Barwne ilustracje przedstawiają krok po kroku sposób patroszenia i obielania zwierzyny ubitej (sarny, dzika, lisa, zająca i ptaków łownych) i preparowania trofeów łowieckich.

Spis treści:

Wstęp

I. Czynniki wpływające na jakość dziczyzny i trofeów

  1. Choroby zwierzyny jako czynnik ograniczający wartość dziczyzny i trofeów
  2. Wpływ sposobu ubicia i postępowania ze zwierzyną ubitą na jakość dziczyzny
  3. Inne czynniki wpływające na jakość trofeów

II. Postępowanie ze zwierzyną i jej transport po polowaniu

  1. Zasady obchodzenia się z upolowaną zwierzyną grubą
  2. Zasady obchodzenia się z upolowaną zwierzyną drobną

III. Preparowanie trofeów łowieckich

  1. Obielanie zwierzyny i konserwacja skór
    • Obielanie "na płasko"
    • Obielanie "metodą workową"
  2. Preparowanie poroży, czaszek i oręża
    • Preparowanie poroży i czaszek zwierzyny płowej
    • Preparowanie oręża zwierzyny czarnej

IV. Użytkowanie dziczyzny

  1. Podstawowe zasady obrotu tuszami zwierzyny
  2. Dziczyzna użytkowana w gospodarstwie domowym

Minisłownik pojęć z zakresu użytkowania dziczyzny

Literatura

Barwne zdjęcia przedstawiające patroszenie i obielanie zwierzyny oraz preparowanie trofeum jelenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postępowanie ze zwierzyną ubitą