Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

POSMAKUJ SYCYLII- MAKARON CASERECCE 500g

24-01-2014, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.90 zł     
Użytkownik cocktailsystem
numer aukcji: 3828691855
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 10   
Koniec: 24-01-2014 14:15:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

[zasłonięte]@cocktailsystem.pl
Tel: 515 [zasłonięte] 003

GG: 25[zasłonięte]598 GG

 

Nasze produkty wysyłamy tylko i wyłącznie KURIEREM

Odbiór własny możliwy jest w naszej nowej siedzibie firmy na Bielanach ul.Kolumbijska 10
( vis a vis bramy wjazdowej do MAKRO BIELANY),
od poniedziałku do piątku w godzinach 9-18.30

a w soboty w godz 10-14.

INFORMUJEMY IŻ BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW ZA PRZESYŁKĘ ZAPŁACĄ PAŃSTWO TYLKO RAZ!!

Dla mieszkańców Warszawy, przy zakupie powyżej 200 zł, dostawa w godzinach 9-17 GRATIS!!

 

 

Przelew bankowy
851[zasłonięte]220200[zasłonięte]00091[zasłonięte]810

MD SYSTEM SP. Z O.O.
Ul.Kolumbijska 10
01-991 Warszawa

W tytule wpłaty proszę podać nazwę użytkownika i numery wygranych aukcji.

Na każdy towar wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT

Płatność kartą kredytową

Płatność kartą kredytową możliwa jest przy "Płacę z Allegro"

Płatność przy odbiorze towaru

Możliwa jest płatność przy odbiorze osobistym towaru, bądź w momencie dostawy.

 
pasta artigianale



Najlepszy włoski makaron wytwarzany jest z 100% mąki z pszenicy durum oraz wody, są jednak dwa dodatkowe czynniki, dzięki którym oferowany przez nas makaron smakuje tak doskonale, znacznie lepiej niż jakikolwiek inny: wytłaczanie oraz specyficzne metody suszenia. Suszony makaron, zwłaszcza ten o bardziej złożonych kształtach musi „utrzymać” na swej powierzchni sosy. Jest to możliwe dzięki nadawaniu mu kształtów w formach z brązu. Formy te, chociaż drogie, są niezbędne aby makaron  zachował swą chropowatą strukturę. Po tym jak makaronowa forma jest już wycięta następuje suszenie, proces ten zachodzi w niskiej temperaturze oraz  określonym czasie (ok. 50 godzin) co z kolei ma wpływ na zachowanie koloru i wszystkich wartości odżywczych. Dopiero kiedy makaron całkowicie wyschnie jest pakowany. Dzięki temu oferowane przez nas makarony doskonale smakują, szybciej się gotują, a sosy doskonale do nich przywierają. 


MAKARON MAKARON CASERECCE 500g

Makaron Caserecce, 500g

Skład: mąka z pszenicy durum, woda; Makaron z mąki z pełnych ziaren pszenicy durum; tłoczony z form z brązu i suszony powoli w niskiej temperaturze - dla zachowania chropowatej struktury, koloru i wartości odżywczych; Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.






Koniecznie pamiętajcie, żeby makaronu nie gotować za długo, najlepszy sos na świecie nie uratuje rozgotowanego makaronu. Tutaj należy przypomnieć o określeniu „al dente”, czyli makaron gotujcie tylko do chwili, kiedy stanie się on jędrny, nie będzie się kleił i nadal będzie stawiał lekki opór zębom. W przypadku naszych makaronów wystarczy korzystać z zaleceń producentów (na każdym opakowaniu znajdziecie informację o optymalnym czasie gotowania). Kolejnym sekretem doskonałego przygotowania jest użycie dużego garnka i mnóstwa wody, zapobiegnie to sklejaniu makaronu i da nam pewność, że każdy fragment będzie ugotowany. Przed wsypaniem makaronu nie zapomnijcie dodać sporo soli do gotującej się wody, dobry makaron nigdy jej nie zawiera, więc jest to jedyny moment kiedy możemy go doprawić. Aby zapobiec sklejaniu można dodać do gotującej się wody także nieco oliwy, oczywiście pamiętać należy też  o częstym, aczkolwiek nie gwałtownym mieszaniu. Podczas odcedzania makaronu warto zachować około pół szklanki wody w garnku, dzięki tej zawierającej dużą ilość skrobi wodzie zagęścicie i podkreślicie smak każdego sosu jaki tylko przygotowujecie. Przenigdy nie przepłukujcie wodą ugotowanego makaronu, chyba że przygotowujecie sałatkę. Potraktowanie go wodą spłucze całą skrobię oraz sól i zabije cały smak, jaki makaron zyskał. Przygotowanie sosu natomiast zależy od osobistych preferencji, o ile nie staramy się trzymać tradycyjnego przepisu. Dobrą zasadą, o której warto pamiętać jest: prosty makaron smakuje najlepiej z prostym sosem, podczas gdy makaron o skomplikowanych kształtach jest idealny dla gęstszych, bogatych w składniki  sosów.

 

 

rinascita corleone