Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PORADNIK SURVIVAL KURS DVD+DZIKA KUCHNIA

13-02-2015, 18:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 88.40 zł     
Użytkownik ksiegar
numer aukcji: 4994178704
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 15   
Koniec: 13-02-2015 17:47:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Poradnik DVD "SURVIVAL"

 

 

Prezentowane w kursie zagadnienia zostały dobrane pod kątem
szybkiej i samodzielnej nauki a kulisy sztuki przetrwania odsłonią przed
Państwem adepci Szkoły CSSS WOLF pod kierunkiem Błażeja Kostry. Cały
materiał zawarty w kursie można dokładnie obejrzeć i wypróbować w domowym
zaciszu, mając do dyspozycji jedynie telewizor oraz odtwarzacz DVD. Realizacja
przy użyciu kilku kamer pozwoliła na pokazanie omawianych technik z różnych
stron, tak by można było jak najlepiej przyjrzeć się wszystkim szczegółom.
Aby materiał stał się jeszcze bardziej czytelny i zrozumiały, w kursie została
wykorzystana grafika oraz animacja komputerowa, dzięki czemu nauka jest
bardziej skuteczna i przyjemna. Nie bez znaczenia pozostaje komentarz lektora
oraz udźwiękowienie. Lektor na bieżąco omawia prezentowane treści, tak aby nauka
poszczególnych technik była szybka i efektywna. Menu z podziałem na tematy oraz
rozdziały sprawia, że bez problemu można odnaleźć miejsce, w którym zakończyło
się naukę. Mamy nadzieję że, zdobywanie nowych doświadczeń i umiejętności
w dziedzinie survivalu przyniesie Państwu dużą Satysfakcję !


CO ZABRAĆ ZE SOBĄ W TEREN

Podstawowy ekwipunek i niezbędne wyposażenie każdego
survivalowca.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

puszka survivalowa
wyposażenie własne
kieszeń podróżnika
apteczka
plecak

BUDOWA BAZ I SCHRONIEŃ

Sposoby budowy schronień w różnych warunkach i przy użyciu
różnych materiałów.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

schronienie naturalne - jaskinia
szałas z gałęzi
schronienie z wykorzystaniem
zwalonego drzewa
schronienie z wykorzystaniem pancho
lub folii NRC

ROZPALANIE OGNIA

Metody rozniecania ognia w warunkach ekstremalnych, sposoby
przenoszenia ognia.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

przygotowanie miejsca na ognisko
rozpalanie ognia

WODA I JEJ UZDATNIANIE

Pozyskiwanie wody w trudnych warunkach oraz metody
filtrowania i uzdatniania.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

pozyskiwanie wody
przenoszenie wody
uzdatnianie wody

POZYSKIWANIE POŻYWIENIA I GOTOWANIE

Łowienie ryb, tropienie zwierząt oraz inne metody zdobywania
pożywienia.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

racja żywnościowa
grzyby i runo leśne
owady
łowienie ryb
ptactwo
tropienie zwierząt
przygotowywanie posiłków

POKONYWANIE PRZESZKÓD TERENOWYCH

Metody pokonywania zbiorników wodnych, bagien i szlaków
górskich.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

przeszkody wodne

budowa tratwy
pływak ze spodni
przeprawa z plecakiem

bagna

przeprawa z plecakiem

węzły i asekuracje
wspinaczka skalna
wspinaczka na rozpórkę
zeskok z przeszkody
zjazd w kluczu
zjazd z wykorzystaniem pasa i karabinka
uprząż z taśmy
wejście po linie bez przyrządów
wejście po linie na prusikach


PIERWSZA POMOC

Sposoby udzielania pierwszej pomocy w przypadku złamań,
oparzeń i utraty przytomności.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

chemat działania
zabiegi resuscytacyjne u dorosłych
pozycja bezpieczna
złamanie
rana silnie krwawiąca
oparzenie
rana klatki piersiowej
transport poszkodowanego - budowa noszy
transportposzkodowanego metodą strażacką

WZYWANIE POMOCY

Sposoby wzywania pomocy, sygnał SOS oraz stosowanie znaków
terenowych.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

sygnały akustyczne
znaki wzrokowe

ORIENTACJA W TERENIE

Metody odnajdywania kierunku północ oraz ogólnej orientacji
w terenie.

W MENU ZOSTAŁY UMIESZCZONE:

określanie przebytej drogi i odległości
wyznaczanie stron świata za pomocą urządzeń
wyznaczanie stron świata metodą terenową

Nowe

Prezentujemy Państwu kurs na płycie DVD “SURVIVAL - sztuka przetrwania”.
Zawartość kursu objaśnia zasady stosowania technik umożliwiających radzenie
sobie w warunkach ekstremalnych i w pozornie niemożliwych do przejścia
sytuacjach

 

Poradnik:


Dzika kuchnia


Oprawa: Twarda
Format: 18.9x24.5cm
Liczba stron: 320
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013


„Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidło z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.
Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie oraz poszukiwaniu natury i ucieczki od cywilizacji.