Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Poradnik kelnera

28-02-2012, 19:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik ksiazka_gliwice
numer aukcji: 2069321711
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-01-2012 12:36:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ksiazka_gliwice

top

Poradnik kelnera


autor: Beata Jaracz, Halina Szpiłyk
wydawca: KaBe
rok wydania: 2011
stron: 83
format: A5
oprawa: miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8376-025-1




W książce zebrano wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.
SPIS TREŚCI:

1. Zasady obsługi klientów
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów

2. Obsługa gości
2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje

3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego
3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce

4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski

5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej

6. Karty menu

7. Podawanie potraw
7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny

8. Aspekty prawne pracy kelnera
8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP

Słowniczek

WYSYŁKA POBRANIOWA TYLKO KURIEREM!!!