iw
OFERTA SKŁADA SIĘ z 1 KSIĄŻKI i 1 planszy i 1 PROGRAMU MULTIMEDIALNEGO DIETETYK:
Praktyczny Poradnik Żywieniowy
w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych
mgr inż. Aleksandra Cichocka,
wydanie drugie - zaktualizowane i rozszerzone.
Zawiera najnowsze wytyczne naukowych towarzystw lekarskich. Poradnik skierowany jest do diabetologów, dietetyków i osób z nadwagą, otyłością, nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych lub chorych na cukrzycę typu 2 i choroby układu sercowo-naczyniowego.
W opinii specjalistów stanowi kompendium wiedzy o zasadach żywienia w chorobach cywilizacyjnych. Może być pomocny w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu.
Wydanie II zostało uzupełnione o rozdziały omawiające dietę w profilaktyce i leczeniu wysokiego stężenia cholesterolu i triglicerydów we krwi oraz nadciśnienia tętniczego. Poza częścią merytoryczną zawiera 165 przepisów kulinarnych. Poradnik uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego, Miażdżycowego; Amerykańskiego Towarzystwa Diabetologicznego oraz Europejskiego Towarzystwa Badań nad Cukrzycą. Recenzji udzielili: prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak (Prezes Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego), prof. dr hab. n. med. Waldemar Karnafel (Konsultant województwa mazowieckiego w dziedzinie diabetologii) i prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska (pracownik Zakładu Profilaktyki Chorób Żywieniowozależnych z Poradnią Chorób Metabolicznych, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie). Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka – dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Autorka prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek. Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety.
ISBN [zasłonięte]978-83745-79-8, ilość stron: 360, format: 230x207 mm, oprawa miękka MEDYK
Wersja: PUDEŁKOWA
Niezbędne narzędzie dla odchudzających się, diabetyków, sportowców, osób stosujących różne diety oraz dbających o zdrowie swoje i najbliższych.
Komputerowy Dietetyk 3.0 to idealne narzędzie dla osób odchudzających się, diabetyków, sportowców oraz osób stosujących diety lecznicze oparte na kontroli składników pożywienia. Jest niezastąpiony dla osób stosujących diety oparte na kontroli zawartości w posiłkach takich parametrów jak: kalorie, białka, tłuszcze, węglowodany, wymienniki węglowodanowe WW lub wymienniki białkowo-tłuszczowe WBT.
Dodatkowo wersja 3.0 została wzbogacona o rozbudowany moduł diabetyki służący osobom z problemami prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Łatwa i intuicyjna obsługa pozwala korzystać z programu osobom w każdym wieku. Program tworzy potrzebne podsumowania, raporty i wykresy. Pozwala planować menu żywieniowe.
Najważniejsze cechy programu:
Wbudowany kalendarz umożliwia przedstawienie wybranych wielkości na przestrzeni całych miesięcy.
Dla każdego wskazanego dnia program automatycznie tworzy i wyświetla na ekranie zestawienie dzienne zawierające sumy spożytych wielkości, bilans energetyczny dnia z uwzględnieniem aktywności fizycznej, oblicza efektywność odchudzania oraz zmiany wagi w najbliższym okresie przy zachowaniu analogicznego bilansu energetycznego. Dla diabetyków pokazuje też minimalny, maksymalny i średni poziom glukozy, ilość pomiarów, a także dzienną dawkę insuliny.
Zawiera obszerną bazę ponad 2200 produktów i artykułów.
Dla każdego z nich podaje zawartość kalorii, białka, tłuszczu, węglowodanów, wymienników węglowodanowych WW i białkowo-tłuszczowych WBT. Listę można dowolnie zmieniać, rozszerzać i uzupełniać. Produkty jednoskładnikowe, o znanych parametrach można wprowadzać bezpośrednio. Produkty złożone i posiłki można komponować samemu i zapisywać pod własną nazwą. Bazę można uzupełniać nowymi artykułami zarówno samodzielnie jak i przez wymianę z innymi użytkownikami programu.
Umożliwia komponowanie posiłków na podstawie pełnej biblioteki artykułów spożywczych.
Program zapewnia wygodną rejestrację i planowanie spożywanych posiłków. Automatycznie oblicza ilość kalorii, białka, tłuszczów, węglowodanów, WW i WBT zawartych w posiłkach. Porównując z określonymi przez użytkownika dziennym limitami wskazuje niedobory i nadwyżki w podziale zarówno na kontrolowane wielkości jak i poszczególne posiłki. Wszystkie wprowadzone do programu informacje są zapamiętywane, można więc łatwo przeglądać historię żywienia. Program automatycznie pokazuje podsumowania dzienne zawierające najważniejsze informacje na temat spożycia kontrolowanych wielkości. Każdy użytkownik może łatwo stworzyć katalog ulubionych posiłków, z których potem szybko komponuje menu na kolejne dni. Można też pobrać z internetu bezpośrednio do programu, gotowe posiłki i diety.
Dysponując bazą ponad 140 ćwiczeń i aktywności fizycznych program pozwala zapisywać wykonane ćwiczenia i aktywności.
Automatycznie przelicza je na spalone kalorie, dzięki czemu dla każdego dnia oblicza pełny bilans energetyczny uwzględniający zarówno spożyte posiłki jak i aktywność. Dostępną w programie bazę ćwiczeń można łatwo zmieniać oraz dopisywać nowe aktywności. Podobnie jak ma to miejsce przy rejestracji posiłków, tak i rejestracja ćwiczeń daje pełną możliwość przeglądania historii aktywności.
Moduł Diabetyki pozwala rejestrować i kontrolować poziom glukozy we krwi oraz przyjęte przez użytkownika dawki, rodzaje i sposoby podania insulin.
Program oblicza bolusy proste i przedłużone pomagając dobrać właściwe dawki insuliny. Tworzy raporty i podsumowania pomagające kontrolować wielkości związane z diabetyką, obliczając między innymi przydatne wartości statystyczne, jak wartość minimalną, maksymalną, średnią, ilość pomiarów i odchylenie. Na jednej osi czasu pokazywane są: spożyte posiłki (przeliczone na wymienniki węglowodanowe WW i białkowo-tłuszczowe WBT), zmierzone wartości poziomu glukozy oraz przyjęte dawki insulin. Pozwala to łatwo kontrolować najważniejsze parametry związane z utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Na ekranie i na drukarce można uzyskać szereg szczegółowych wykresów i raportów dotyczących kontrolowanych wielkości w podanym przez użytkownika okresie czasu.
Oprócz zestawień przedstawiających poszczególne parametry żywieniowe, posiłki, ćwiczenia, wagę, bilans energetyczny i wielkości związane z diabetyką, możemy też uzyskać dokładne raporty na temat spożytych artykułów, wykonanych ćwiczeń fizycznych i danych diabetycznych. Funkcja ta pozwala też drukować przygotowane wcześniej menu na kolejne dni.
Komputerowy Dietetyk jest też wyposażony w szereg kalkulatorów pozwalających łatwo obliczyć przydatne parametry jak: dzienne zapotrzebowanie energii, BMI, ilości spalanych kalorii oraz wagę idealną według Lorenz’a lub Brock’a.
Proste w użyciu stanowią świetne uzupełnienie możliwości programu.
AVALON
PLANSZA ŻYWIENIOWA
Diety śródziemnomorskiej w cukrzycy Typu 2
format A3 - WYMIARY 42 cm x 29,7 cm Plansza prezentuje diety dla 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal Autorzy: prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak; mgr inż. Aleksandra Cichocka
MEDYK
PLANSZE DOSTĘPNE SĄ W TRZECH ROZMIARACH (A4, B2, A3) WSZYSTKIE SĄ DOSTĘPNE NA POZOSTAŁYCH NASZYCH AUKCJACH
wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
REGULAMIN AUKCJI - NA STRONIE O MNIE - KUPUJESZ - AKCEPTUJESZ
DANE DO PRZELEWU: P.P.H.U Najbar Mirosław ul.Batorego 24 43-100 Tychy ING BANK ŚLĄSKI
92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368
TEL 32 [zasłonięte] 93 32 [zasłonięte] 72