Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

POPYT I PODAŻ ŻYWNOŚCI W POLSCE - TENDENCJE NOWOŚĆ

27-03-2015, 13:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 5126619909
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 4   
Koniec: 27-03-2015 12:54:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TENDENCJE ROZWOJU POPYTU I PODAŻY ŻYWNOŚCI W POLSCE

J. SZWACKA-MOKRZYCKA  

INFORMACJE:



Wydawnictwo - SGGW

Rok - 2013

Stron - 186

Oprawa - MIĘKKA

Format - B5


STAN - NOWA





 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

Wstęp, cel, zakres, metody badań i źródła informacji 5

 

1. Analiza zmian w makrootoczeniu rynku żywnościowego 9

 

1.1. Sytuacja gospodarcza 10

1.2. Klimat koniunktury 18

1.3. Polityka kredytowa i popyt na kredyt 22

1.4. Synteza wyników 26

 

2. Tendencje zmian w czynnikach kształtujących popyt na produkty żywnościowe 27

 

2.1. Klasyfikacja i hierarchizacja potrzeb konsumpcyjnych 27

2.2. Miejsce potrzeb żywnościowych w hierarchii potrzeb konsumpcyjnych 31

 

2.3. Czynniki kształtujące popyt 32

2.3.1. Czynniki ekonomiczne 34

2.3.2. Czynniki socjologiczne 38

2.3.3. Czynniki psychologiczne 39

2.3.4. Czynniki marketingowe 41

 

2.4. Proces podejmowania decyzji zakupu 42

2.5. Synteza wyników 44

 

3. Tendencje zmian na rynku mleczarskim i tłuszczowym 45

 

3.1. Kryteria doboru reprezentantów do badań 45

 

3.2. Poziom zaspokojenia potrzeb żywnościowych 46

3.2.1. Metodologia badań ekonometrycznych 46

3.2.2. Metodologia badań jednoźródłowych (TGI) 48

3.2.3. Poziom zaspokojenia potrzeb żywnościowych według metodologii badań ekonometrycznych 50

3.2.4. Poziom zaspokojenia potrzeb żywnościowych według metodologii badań jednoźródłowych (TGI) 53

 

3.3. Zmiany w układzie preferencji nabywczych 58

3.4. Zmiany we wzorcach spożycia żywności w Polsce na tle pozostałych krajów UE 71

3.5. Synteza wyników 75

 

4. Funkcjonowanie przedsiębiorstw w warunkach oligopolu 76

 

4.1. Pojęcie konkurencji i konkurencyjności 76

4.2. Pojęcie i źródła przewagi konkurencyjnej 78

4.3. Cechy charakterystyczne rynku żywnościowego w Polsce 80

 

5. Analiza ekonomiczna wybranych do badań branż 82

 

5.1. Definicja branż wybranych do badań 82

5.2. Liczba przedsiębiorstw 83

5.3. Przychody w branżach 84

5.4. Cykle koniunkturalne 89

5.5. Sezonowość 91

5.6. Prognozy na podstawie konsensusu eksperckiego 93

5.7. Analiza bilansu 97

5.8. Analiza rachunku wyników 102

5.9. Analiza wskaźnikowa podstawowych obszarów działania przedsiębiorstw 107

5.10. Synteza wyników 121

 

6. Analiza ekonomiczna przedsiębiorstw w wybranych branżach przemysłu spożywczego 127

 

6.1. Analiza koncentracji 127

6.2. Najwięksi gracze i ich udziały rynkowe 131

6.3. Grupy rówieśnicze i ich bilanse 132

6.4. Klasy rówieśnicze - zyski i straty 144

6.5. Klasy rówieśnicze branży I i II - wielkość i struktura wyników 149

6.6. Analiza wskaźnikowa klas rówieśniczych 151

6.7. Analiza wskaźnikowa dla przedsiębiorstw giełdowych 153

6.8. Synteza wyników 159

 

7. Perspektywy rozwoju wybranych do badań branż 162

 

Podsumowanie 167

 

Bibliografia 169

 

Aneks I 174

 

Aneks II 176

 

Aneks III 180

 

Aneks IV 183





PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM