Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

POPCORN - KUKURYDZA DO PRAŻENIA -1KG- SUPER JAKOŚĆ

21-03-2012, 12:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł      Najwyzsza cena licytacji: 6 zł     
Użytkownik 1998maryna
numer aukcji: 2198168242
Miejscowość Płock
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 24    Licytowało: 1    Wyświetleń: 33   
Koniec: 24-03-2012 15:30:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam.
Przedmiotem aukcji jest POPCORN – NAJTANIEJ NA ALLEGRO.

Popcorn (pol. prażona kukurydza) – przekąska z prażonych w wysokiej temperaturze ziaren kukurydzy, co powoduje ich "spuchnięcie" i wyrzucenie z wnętrza miękkiej, chrupiącej, białkowo-skrobiowej masy.
Zdolność do "puchnięcia" pod wpływem prażenia posiada większość gatunków kukurydzy, ale najlepiej nadają się do tego wyselekcjonowane w tym celu odmiany. Zdolność ta związana jest z mniejszym ziarnem tych odmian, zawierającym jednocześnie więcej bielma. Także gęstsze upakowania włókien celulozy w łupinach (perykarpie) takich nasion sprawia, że o wiele lepiej przewodzą one ciepło niż łupiny innych odmian, a także dzięki większej gęstości i grubości dłużej stawiają opór. Wskutek tego ciepło jest efektywniej przekazywane do wnętrza bielma, a także łupina dłużej utrzymuje rosnące ciśnienie wewnątrz ziarna.
Popcorn można przyrządzać w gorącym oleju, za pomocą urządzeń wykorzystujących gorące powietrze czy w kuchenkach mikrofalowych.
Popcorn "puchnie" najlepiej w temperaturze ok. 190 °C. Gdy temperatura wewnątrz ziarna osiągnie punkt wrzenia wody i przekroczy go, zawarte w bielmie białka i skrobia miękną, a woda zamienia się w parę, co dodatkowo zmiękcza skrobię. Para uwięziona w mikroporach skrobii wywiera coraz silniejsze ciśnienie na łupinę, aż ta pęka. Mikropory z parą gwałtownie rozszerzają się, powodując "puchnięcie" i wyrzucenie na zewnątrz ziarna białej, miekkiej masy skrobiowo-białkowej. Masa ochładzając się sztywnieje i staje się chrupiąca. Efekt ten jest zależny od szczelności naczynia w którym przeprowadza się proces. Szczelne naczynia, uniemożliwiające ucieczkę nagromadzonej pary, powodują że bielmo przyrządzanych w nich ziaren zatrzymuje więcej wilgoci, co sprawia że popcorn jest twardszy i mniej chrupki
Kraj pochodzenia : ARGENTYNA.
NAJTANIEJ NA ALLEGRO.NAJLEPSZA JAKOŚĆ W NAJLEPSZEJ CENIE.

UWAGA!
WSZYSTKIE PACZKI PAKUJEMY W OPAKOWANIA KTÓRE WAŻĄ OD 25 DO 60dkg (w zależności od liczby zamówionego towaru).PROSZĘ TO UWZGLĘDNIĆ PRZY ZLICZANIU WAGOWO ZAKUPIONEGO TOWARU.


Zapraszam do zakupu.

KONTAKT:[zasłonięte]606-78-66
GG:[zasłonięte]52069

Cennik dostaw:

PACZKA POCZTOWA EKONOMICZNA

do 0,99 kg 9,5 zł
od 1 kg do 1,99 kg 11 zł
od 2 kg do 4,99 kg 13 zł
od 5 kg do 9,99 kg 18 zł
od 10kg do 14,99 kg 21 zł
od 15 kg do 19,99 kg 30 zł
od 20kg do 30 kg 36 zł

PACZKA POCZTOWA POBRANIOWA

do 0,5 kg 10,5 zł
od 0,5 kg do 0,99 kg 12,5 zł
od 1 kg do 1,99 kg 14 zł
od 2 kg do 4,99 kg 16 zł
od 5 kg do 9,99 kg 22,5 zł
od 10 kg do 14,99 kg 27 zł
od 15 kg do 19,99 kg 36 zł
od 20 kg do 30 kg 42 zł