|
Wydawnictwo - KRAM Rok - 2008 Stron - 184 Oprawa - KARTONOWA LAKIEROWANA Format - 10,5 X 14,5 CM
STAN - NOWA
Książka „Pomoc gastronomiczna - słownik i rozmówki" przeznaczona jest dla wszystkich osób, które zamierzają wyjechać do krajów europejskich, a w szczególności Francji, Belgii, Szwajcarii i Luksemburga, aby pracować tam w szeroko rozumianym sektorze gastronomicznym, w pubach, restauracjach, jadłodajniach, itp.
Publikacja składa się z czterech części. Pierwsza jest częścią ogólną zawierającą niezbędne słowa i zwroty potrzebne w życiu codziennym, poszukiwaniu pracy, itp. Druga część zawiera konkretne zwroty i przykłady zdań potrzebnych w codziennej pracy w sektorze gastronomii. Trzecia jest słownikiem francusko-polskim zawierającym niezbędne fachowe słownictwo. Część czwarta jest słownikiem polsko-francuskim zawierającym słowa i zwroty niezbędne osobom pracującym w gastronomii przy formułowaniu wypowiedzi.
Prosimy pamiętać, że zaprezentowane w częściach I i II zwroty sąjedynie typowymi przykładami pytań, wypowiedzi, itp., natomiast konkretnych i pasujących do określonych sytuacji słów i zwrotów trzeba szukać przede wszystkim w słowniku. Większość konstrukcji językowych przedstawionych w rozmówkach ma formę męską. Mogą one jednak być stosowane w takiej samej formie w wypowiedziach kierowanych przez osoby lub do osób płci żeńskiej, ponieważ w języku francuskim, w czasie teraźniejszym, obowiązuje ta sama forma czasownikowa dla osób obu płci.
|