TŁOCZONY TRADYCYJNIE
NIEOCZYSZCZONY, NIERAFINOWANY
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
OLEJ DYNIOWY (z pestek dyni)
w ciemnej butelce 1000ml
Wyprodukowany w Polsce przez: LABORATORIUM BIOOIL®
LABORATORIUM BIOOIL® posiada aktualny certyfikat w zakresie produkcji ekologicznej i jest pod stałym nadzorem i kontrolą upoważnionej przez Ministerstwo Rolnictwa jednostki certyfikującej. Jednostką certyfikująca produkcję ekologiczną w firmie jest Polskie Centrum Badań i Certyfikacji.
100% Olej Z PESTEK DYNI firmy LABORATORIUM BIOOIL tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony jest ciemno zielonobrązowym olejem o intensywnym orzechowym smaku i wspaniałym aromacie.
Zawiera naturalnie występujące witaminy, mikroelementy oraz fitosterole, które naturalnie występują w roślinach i posiadają niezwykłe właściwości prozdrowotne.
Jest on bogatym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych NNKT oraz wielu witamin (A, D, E i K) i mikroelementów.
PRZECIĘTNA ZAWARTOŚĆ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
TŁUSZCZE NASYCONE – 23 % w tym:
kwas palmitynowy – 13 %
kwas stearynowy – 10 %
TŁUSZCZE NIENASYCONE – 76 % w tym:
JEDNONIENASYCONE – 20 %
kwas oleinowy (Omega-9) – 20 %
WIELONIENASYCONE – 56 %
kwas linolowy (Omega-6) – 56 %
INNE * – 1 %
*(kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone występujące w oleju niewielkich ilościach)
OLEJ DYNIOWY zawiera naturalne fitosterole w związku z czym znakomicie sprawdza się jako środek pomagający zapobiegać przerostowi prostaty.
Dzięki tradycyjnemu procesowi tłoczenia oraz szklanym ciemnym butelkom zachowuje wszystkie naturalne właściwości pestek dyni. OLEJ Z PESTEK DYNI podobnie jak wszystkie oleje z DYNI z LABORATORIUM BIOOIL® jest nieoczyszczony i nie zawiera konserwantów.
Olej ten posiada unikalny i niezwykle wartościowy skład, który dostarcza ludzkiemu organizmowi niezbędnych kwasów tłuszczowych, minerałów i witamin.
Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami, chlebem, kaszami, kluskami, serem, cebulą, śledziami, sałatkami śledziowymi i rybnymi, sałatą, surówkami, gotowanymi warzywami, sosami sałatkowymi i in.
Olej z pestek dyni zawiera naturalnie występujące witaminy , mikroelementy oraz fitosterole które naturalnie występują w roślinach i mają niezwykłe właściwości.
W medycynie ludowej olej z pestek dyni stosuje się w przypadku objawów wczesnego stadium przerostu gruczołu krokowego, miażdżycy, schorzeniach pęcherza i dróg moczowych oraz regulacji przemian hormonalnych i metabolicznych w organizmie.
Dawkowanie oleju z pestek dyni
Zaleca się regularne dawkowanie oleju z pestek dyni – dwa razy dziennie po jednej łyżeczce. Nie należy spożywać oleju w trakcie posiłku ani tuż po – trzeba odczekać przynajmniej pół godziny po posiłku. Warto stosować olej z pestek dyni rano i wieczorem – zapewni to jeszcze lepsze efekty.
Termin przydatności do spożycia:
Stany magazynowe uzupełniamy na bieżąco.
W zależności od daty zakupu oferowane będą produkty świeże z odpowiednim terminem trwałości.
Sposób przechowywania:
Olej należy przechowywać w temp. +2 - +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.
Więcej zdjęć produktu:
OLEJ DOSTĘPNY NA NASZYCH AUKCJACH W RÓŻNYCH WIELKOŚCIACH: