Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Polski cydr GOZDAWA waga 1600g
POLSKI CYDR Gozdawa 1600g +GRATIS drożdże French Cider
Koncentrat jabłkowy, ze starych polskich odmian, do wykonania cydru w warunkach domowych.
Produkt pasteryzowany nie zawiera żadnych konserwantów.
1,6kg/1,25 litrów wystarcza do przygotowania 20 litrów cydru.
Sposób przygotowania:
1. Wsypać drożdże do z saszetki do 100ml przegotowanej i ostudzonej wody (20-25*C). Odczekać co najmniej 30 minut.
2. Zamkniętą puszkę umieścić w gorącej wodzie.
3. Rozpuścić 1 kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlać zawartość puszki. Zagotować dokładnie mieszając.
4. Wlać do fermentatora i uzupełnić zimną wodą do 23 litrów. Temperatura brzeczki musi wynosić 20-24*C.
5. Wlać do fermentatora uwolnione drożdże , dokładnie mieszać przez ok 2 minuty celem dobrego natlenienia brzeczki.
6. Zamknąć fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną.
Fermentacja trwa 3-7 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2, to fermentację uznaje się za zakończoną.
Po zakończeniu fermentacji cydr rozlać do sterylnych 0,5l butelek, dodając do każdej ok 4g cukru. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszać cukier do rozpuszczenia. Pozostawić na 3-5 dni w temperaturze pokojowej i odstawić na minimum 14 dni w ciemne i chłlodne miejsce.
Ważność cydru w zakapslowanej szklanej butelce wynosi 2 lata.
PRODUKT WOLNY OD GMO
UWAGA !!! GRATIS DROŻDŻE FRENCH CIDER G1 !!!