Najlepszy Noni w Polsce, jako jedyny z całego liofilizowanego owocu!
Polinesian Noni firmy calivita - jest w 100% pełnowartościowym sokiem z liofilizowanego, całego owocu Noni wraz z miąższem i zmielonymi ziarenkami pestek.
Wielu pyta: czym różni się noni za 50 czy 100 zł od waszego!?
Tańsze odpowiedniki, po pierwsze zawierają tylko wyciśnięty sok, a to co zostaje na prasie i jest najcenniejsze używa się dalej do produkcji drogich kremów, olejków.
Po drugie dostępne tańsze produkty są często "podróbką prawdziwego noni", jako jedynie nie pasteryzujemy produktu, sam sok jest jeszcze często rozcieńczany. Przy pasteryzacji ginie większość związków bioaktywnych, w tym praktycznie wszystkie flawonoidy! (giną powyżej 40 stopni).
Sok Noni firmy Calivita jako jedyny na rynku nie jest pasteryzowany czy poddawany obróbce termicznej, dzięki czemu zachowuje 100[zasłonięte]000% swojej bioaktywności identycznie jak w żywym owocu. Zawiera w formie aktywnej wszystkie związki z miąższu, skórki, pestek, pełniących również funkcje układu odpornościowego rośliny. Tak samo jak w owoc, chronią sok przed zepsuciem, a przeniesione do naszego organizmu, pełnią w nim te same funkcje. Nie ma o tym mowy w produktach pasteryzowanych.
Dzięki specjalnie opracowanemu oraz chronionemu procesowi liofilizacji (Stosowany przez NASA), oryginalny produkt firmy CaliVita zachowuje odpowiedni skład i ilość aktywnych biologicznie substancji tak jak w świeżym owocu, a wśród nich cenne: enzymy, witaminy, aminokwasy, mineralne chelaty, flawonoidy i pozostałe
Owoc NONI jest wszechstronnym środkiem leczniczym. Posiada działanie: antybakteryjne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, uspokajające, łagodzi stan napięcia przedmiesiączkowego, wzmacnia system odpornościowy, reguluje ciśnienie krwi.
Polinesian Noni może pić każdy: osoby dorosłe w każdym wieku, kobiety w ciąży, niemowlęta, dzieci i sportowcy.
Sok Noni jest suplementem diety powstałym na bazie wyjątkowej rośliny, której sok jest darem dla ludzi. Nie istnieje ścisłe dawkowanie. Zapotrzebowanie na proteiny jest kwestią indywidualną każdego organizmu i uwarunkowane jest wieloma czynnikami, np. wiek, wzrost, stan zdrowia, waga, prowadzony tryb życia oraz sposób odżywiania. Na podstawie obserwacji wielu osób ustalone zostały przybliżone dawki niezbędne do osiągnięcia pożądanych rezultatów.
Noni jest tropikalną rośliną z Polinezji. Składniki tego owocu wspierają naturalne siły i funkcje ludzkiego organizmu działając na poziomie komórkowym. Owoc stosowany od ponad 2 tysięcy lat przez mieszkańców Polinezji, Chin i Indii został opisany dopiero pod koniec XX wieku.
Morinda citrifolia - ta wiecznie zielona roślina występuje tylko w Polinezji, Malezji, Australii oraz południowo-wschodniej Azji. Jej wysokość sięga 10 metrów. Jednakże to nie ta cecha przykuła światową uwagę, lecz niewiarygodnie bogaty skład jej owocu.
Królowa owoców zawiera bowiem 18 różnych aminokwasów, również te niezbędne, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć. Aminokwasy to swego rodzaju „cegiełki” tworzące białka.
Zawarte w owocu składniki mineralne, jak np. sód, potas, żelazo, magnez oraz mangan zapewniają organizmowi optymalną ich podaż.
Obecność witamin skutecznie wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a składniki antyoksydacyjne przyczyniają się do ochrony naszych komórek przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.
Jednym z najważniejszych składników owocu jest cząsteczka, zwana prokseroniną. Z prokseroniny nasz organizm wytwarza kseroninę, niezwykle pożyteczną dla organizmu, gdyż bierze ona udział w ważnych procesach fizjologicznych.
Skutecznie wspomaga komórki oraz prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego i hormonalnego. Istnieje wiele sytuacji, które mogą zwiększyć zapotrzebowanie naszego organizmu na kseroninę, ale największy wpływ mają stres oraz zwiększony wysiłek umysłowy/fizyczny. Niewielkie ilości prokseroniny przyjmujemy wraz z pożywieniem, ale poziom jej zawartości w owocach noni jest wyjątkowy.
Zawarty w owocu tlenek azotu ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne, przepływ krwi oraz poziom cholesterolu. Ma również korzystny wpływ na krążenie w efekcie wspiera funcje ukłądu odechowego i dotlenienie. Pomocny w profilaktyce zawału serca i udaru.
Spożywanie owoców Noni skutecznie wspomaga i wspiera funkcje organizmu oraz i przede wszystkim pełni funkcje profilaktyczne wobec:
- cukrzyca
- nowotwory
- chorób serca i krążenia
- alergii
- depresji i innych
Dodatkowo:
- wspiera oczyszczanie krwi ze szkodliwych produktów
- wspomaga utrzymanie prawidłowej wagi ciała,
- wspiera układ odpornościowy
- Korzystny wpływ na pracę przewodu pokarmowego.
- Profilaktyka chorób żołądka i jelit oraz chorób układu sercowo-naczyniowego