Rewolucja w piwowarstwie domowym !!!
Jeżeli jesteś znudzony podobieństwem wielu gatunków piw dostępnych w polskich sklepach? Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku i aromacie? A może szukasz hobby, z którego będziesz mógł się cieszyć w towarzystwie przyjaciół?
Trafiłeś idealnie!!!
Sprzęt do produkcji PIWA DOMOWEGA
|
.
Pojemnik fermentacyjny 30l
Opis produktu 1.Pojemniki zamykane są szeroką, plastikową pokrywą 2.Pojemniki te dają również możliwość zamontowania rurki fermentacyjnej jak również kątowej rurki fermentacyjnej, po uprzednim wywierceniu otworu . Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim. 3.Do pojemnika można dokupić kran spustowy znajdujący sie na innych moich aukcjach
Charakterystyka produktu: Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi. Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina lub piwa.
.
|
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
W produkowaniu piwa nie ma nic trudnego!!! Tutaj nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem niż produkowanie wina!!! Zrób sobie piwo jakie lubisz, wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na naszych aukcjach zestawów.
TUTAJ instrukcja przygotowania piwa z brew-kitów oraz strona O MNIE
*Powyższa instrukcja ma charakter uniwersalny. Szczegółowe zalecenia dotyczące przygotowania brzeczki, fermentacji i butelkowania dołączone są do poszczególnych rodzajów koncentratów (Coopers, John Bull, Muntons, Brewferm, Browamator, Brewmaker, WES)
|
Pozstały sprzęt potrzebny do produkcji Piwa Domowego na innych naszych aukcjach:
|
|
|
Brązowa butelka PET 0,9 litra.+ nakrętka Trwałe, lekkie, wielorazowe, nietłukące się butelki PET z nakrętkami o pojemności 0,9 litra są niezastąpionym opakowaniem dla twojego piwa lub wina. Łatwo dająca się wymyć butelka dzięki swojej brązowej barwie zabezpieczy twoje piwo przed szkodliwym działaniem światła. Butelka doskonale nadaje się do wtórnej fermentacji piwa jak również do leżakowania zarówno piwa domowego jak i wina.
Idealna dla piwowarów domowych !!!
Dzięki swoim właściwością butelki PET znalazły uznanie wśród piwowarów domowych na świecie. Na rynku krajowym z dokładnie takich butelek do rozlewania swoich produktów korzysta kilka małych lokalnych browarów i kilkanaście winnic.
|
|
Kapsle Niebieskie
Charakterystyka produktu:
Kapsle dopasowane są do butelek o średnicy zewnętrznej kołnierza 26 mm. Praktycznie pasują na wszystkie butelki z rodzimych ale nie tylko browarów
|
|
Kapsle Białe
Charakterystyka produktu:
Kapsle dopasowane są do butelek o średnicy zewnętrznej kołnierza 26 mm. Praktycznie pasują na wszystkie butelki z rodzimych ale nie tylko browarów
|
|
Kapsle złote i czarne
Charakterystyka produktu:
Kapsle dopasowane są do butelek o średnicy zewnętrznej kołnierza 26 mm. Praktycznie pasują na wszystkie butelki z rodzimych ale nie tylko browarów
|
|
Kapslownica dwuramienna
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm.
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm.
Użytkowanie
Kapsel nakładamy na butelkę a następnie odchylając ramiona kapslownicy do góry nakładamy ją na kapsel. Następnie jej ramiona ściągamy w dół, aż do momentu, gdy poczujemy opór. Po zakapslowaniu butelki ramiona ( z wyczuciem ) unosimy do góry i zdejmujemy kapslownicę z butelki.
|
|
Kapslownica młotkowa / otwieracz
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm. Do uderzania zaleca się stosowanie młoteczka gumowego, stawiając wcześniej butelkę np. na ściereczce w celu zamortyzowania uderzenia. Końcówka zaopatrzona w otwieracz do kapsli.
|
|
Kapslownica młotkowa
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm. Do uderzania zaleca się stosowanie młoteczka gumowego, stawiając wcześniej butelkę np. na ściereczce w celu zamortyzowania uderzenia
|
|
Pojemnik fermentacyjny 30l z kranem Opis produktu 1.Pojemniki zamykane są szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej 2.Pojemniki te dają również możliwość zamontowania kątowej rurki fermentacyjnej, po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim. 3.Do pojemnika dołączony jest kran spustowy Przeznaczony głownie w momencie fermentacji piwa. Kranik tego pojemnika znajduje się na takiej wysokości, która umożliwia po pierwszej fermentacji całkowite zlanie piwa z nad osadu drożdżowego. Kran spustowy mimo tak niskiego montażu nie przeszkadza też w tym, aby pojemnik umieszczać na płaskiej powierzchni, gdyż można go bez problemu obracać na boki. Charakterystyka produktu: Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi. Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina.
|
|
Winomierz (cukromierz)(BLG)do pomiaru cukru i alkoholu
Charakterystyka produktu: : Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C. Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt Zakres: od 0 do 24°Blg ( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu)) Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami: -przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy - zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty - odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia. Użytkowanie : W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Wartość stężenia cukru odczytujemy wg menisku górnego cieczy
|
|
Stojak - suszarka na butelki. Segmentowa suszarka na 45 butelek
Nadzwyczaj praktyczne i użyteczne urządzenie służące do suszenia butelek do piwa, wina i innych napojów. Jednocześnie można suszyć dezynfekować lub przechowywać aż 45 butelek. Możliwy jest również montaż na szczycie suszarki sterylizatora mechanicznego dostęnego na innej mojej aukcji. Konstrukcja suszarki gwarantuje skuteczną dezynfekcje oraz suszenie butelek bez zajmowania całej kuchni lub łazienki, a co najważniejsze bez wody na podłodze. Bardzo łatwa w montażu i myciu suszarka, wyprodukowana w Unii Europejskiej wykonana jest z czerwonego tworzywa sztucznego.
|
|
Myjka do butelek nakładana na stojak/suszarkę Użytkowanie: Do naczynia wlewa się niewielką ilość wody ze środkiem dezynfekującym (pirosiarczynem potasu). Następnie butelkę odwraca się do „góry dnem” i w jej środku umieszcza wystający element myjki. Pod wpływem nacisku wytwarza się podciśnienie, które kieruje strumień wody do wnętrza butelki. Urządzenie proste w obsłudze. Znacznie ułatwiające proces dokładnego mycia butelek.
|
|