Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Pojemnik fermentacyjny 20 l waga 1200g
Charakterystyka produktu:FERMENTOR 20L - idealny do nastawów cukrowych, wina, fermentacji zacieru. Pod nastawy 15-20 litrowe. Pojemnik może również służyć do wstępnej fermentacji owoców.
Pojemniki charakteryzuje wysoka jakość, estetyka oraz wytrzymałość.
Posiada po bokach poręczne uchwyty/wypusty do transportu.
Posiadają atest spożywczy.
Maksymalne wypełnienie 20 litrów.
Fermentator posiada w komplecie pokrywę. W komplecie do każdego pojemnika dodawane są dwa korki: jeden z dziurką a drugi z zaślepką, aby można było stosować zamiennie rurkę fermentacyjną kątową z tradycyjną.
Pokrywa fermentatora wykonana jest z konglomeratu i doskonale sprawdza się przy częstych otwieraniach - nie pęka.
Wiadro /fermentor można uzbroić w kranik spustowy ułatwiający zdecydowanie zlewanie piwa, wina, nastawu.
Praktyczny pojemnik łatwy w utrzymaniu czystości nie ulegnie stłuczeniu.
Pojemniki można piętrować do 3-4 warstw. W przypadku gdy nie są używane można włożyć jeden w drugi -minimalizuje to miejsce do przechowywania pojemników.
Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich powierzchni.
Na specjalne życzenie GRATIS wykonamy otwory technologiczne na rurkę fermentacyjną, czy kranik.
Proszę o informację w uwagach do sprzedającego lub mailem, w informacji proszę napisać, czy otwór ma być na rurkę kątową, czy zwykłą.