Indukcja:
Najlepszy sposób gotowania
Indukcja to najnowocześniejszy, najszybszy, najbardziej oszczędny, a przy tym najbezpieczniejszy sposób gotowania.
Oferuje nieznany dotąd komfort obsługi: precyzyjne sterowanie temperaturą, szybkość i niezwykłą łatwość utrzymania
w czystości. Indukcja to także inwestycja na lata – ponieważ na płycie nic się nie przypala, przez wiele lat będzie prezentować
się idealnie.
Oszczędnie:
W gotowaniu indukcyjnym ciepło wytwarzane jest na zasadzie indukcji elektromagnetycznej.
Po postawieniu na włączonym
polu garnka ze stali ferromagnetycznej,
czyli takiej, która przyciąga magnes, pole magnetyczne odpowiedniej strefy
grzewczej wprawia dno naczynia w mikrodrgania, wytwarzając ciepło.
Płyta nie nagrzewa się, a ciepło powstaje jedynie
w dnie naczynia, automatycznie dopasowując się do jego kształtu. Dzięki temu gotowanie indukcyjne jest dużo
bardziej energooszczędne.
Parametry i funkcje urządzenia:
Błyskawiczne ogrzewanie dzięki technice indukcyjnej
Oszczędność czasu 55% w porównaniu z konwencjonalnymi płytkami grzejnymi
Automatyczny sygnał w razie wykrycia garnka nie nadającego się do ogrzewania indukcyjnego
Bez fazy rozgrzewania , energooszczędny
2*2 funkcje gotowania
Do wyboru 10 poziomów ustawienia temperatury
(60-240 oC)
10 poziomów mocy do wyboru
([zasłonięte]800-14/1900 Watt na płyte grzejną)
Elektroniczne pole do obsługi ze wskażnikiem LED
-2*4 lampki kontrolne
Wysoka stabilność
Timer 180 minut
Napięcie zasilania:220-240 V,50 Hz