Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy techniki cz. część 2

05-02-2014, 0:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 3919356347
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 05-02-2014 00:49:23

Dodatkowe informacje:
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Podstawy techniki, cz. 2, podręcznik
Autor Zbigniew Błaszkiewicz
Wydawca eMPi2
Rok wydania 2003
Liczba stron 196
Okładka miękka


Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego "Podstawy techniki", ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). W podręczniku ujęto treści dotyczące modułów: "Instalacje", "Aparatura kontrolno-pomiarowa" i "Automatyka". Szczegółowo opracowano tematy dotyczące instalacji wodno-kanalizacyjnych, gazowych, elektrycznych, cieplnych, aparatury kontrolno-pomiarowej (np. termometry, manometry, wagi, przepływomierze, wilgotnościomierze), automatyki (np. układ regulacji, urządzenia pomiarowe, przetworniki, regulatory, urządzenia wykonawcze, rejestratory). Podręcznik zilustrowany jest licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.

1. Instalacje

1.1. Instalacje wodno-kanalizacyjne

1.1.1. Wodociągi

1.1.2. Instalacja hydroforowa

1.1.3. Instalacje wodociągowe

1.1.4. Instalacje kanalizacyjne

1.2. Instalacje gazowe

1.2.1. Wprowadzenie

1.2.2. Instalacja gazowa podłączania do sieci

1.2.3. Instalacja gazowa podłączana do zbiornika ciśnieniowego

1.2.4. Instalacje wentylacyjne i do odprowadzania spalin

1.2.5. Elementy składowe instalacji gazowych

1.2.6. Zasady bezpiecznego użytkowania gazu i urządzeń gazowych

1.3. Instalacje elektryczne

1.3.1. Wprowadzenie

1.3.2. Podstawowe parametry prądu elektrycznego

1.3.3. Źródła prądu

1.3.4. Instalacje

1.3.5. Przewody, osprzęt i sprzęt instalacyjny

1.3.6. Odbiorniki elektryczne

1.3.7. Urządzenia elektryczne pomiarowe i sterujące

1.3.8. Ochrona przed porażeniami i przeciwpożarowa

1.4. Instalacje cieplne

1.4.1. Instalacje ogrzewania

1.4.2. Instalacje ciepłej wody użytkowej

1.4.3. Elementy budowy instalacji

2. Aparatura kontrolno-pomiarowa

2.1. Wprowadzenie

2.2. Dokładność pomiarów

2.3. Odczyt i przedstawienie

2.4. Termometry

2.4.1. Podział termometrów

2.4.2. Termometry rozszerzalnościowe

2.4.3. Manometryczny termometr cieczowy

2.4.4. Termometry oporowe

2.4.5. Termometry termoelektryczne

2.5. Manometry

2.5.1. Wprowadzenie

2.5.2. Manometry cieczowe do pomiaru ciśnienia bezwzględnego (barometry)

2.5.3. Manometry cieczowe do pomiaru nadciśnienia

2.5.4. Cieczowe manometry różnicowe rurkowe

2.5.5. Manometry sprężynowe

2.6. Wagi

2.6.1. Wprowadzenie

2.6.2. Wagi dźwigniowe

2.6.3. Wagi uchylne

2.6.4. Wagi sprężynowe

2.6.5. Automatyczne wagi porcjowe

2.6.6. Wagi przenośnikowe

2.6.7. Wagi elektroniczne

2.7. Przepływomierze

2.7.1. Wiadomości ogólne

2.7.2. Przepływomierze silnikowe komorowe

2.7.3. Przepływomierze wirnikowe

2.7.4. Przepływomierze pływakowe obrotowe

2.7.5. Pomiar natężenia przepływu metodą pomiaru ciśnień

2.7.6. Przepływomierze wahadłowe

2.7.7. Przepływomierze elektryczne

2.8. Wilgotnościomierze

2.8.1. Wiadomości ogólne

2.8.2. Przyrządy do pomiaru wilgotności produktów żywnościowych

2.8.3. Przyrządy do pomiaru wilgotności powietrza

2.9. Poziomowskazy

2.9.1. Poziomowskazy rurkowe

2.9.2. Poziomowskaz hydrostatyczny

2.9.3. Poziomowskazy pływakowe

2.9.4. Poziomowskaz elektryczny pojemnościowy

2.9.5. Poziomowskazy do pomiaru poziomu produktów spożywczych sypkich

2.10. Systemy kontrolno-pomiarowe

3. Automatyka

3.1. Układ regulacji i jego elementy składowe

3.1.1. Wiadomości ogólne

3.1.2. Pojęcia podstawowe

3.1.3. Urządzenia automatyczne i rodzaje regulacji

3.1.4. Charakterystyki obiektów

3.2. Urządzenia pomiarowe

3.2.1. Podział urządzeń pomiarowych

3.2.2 Czujniki do pomiaru temperatury

3.2.3. Czujniki do pomiaru ciśnienia

3.2.4. Czujniki do pomiaru natężenia przepływu

3.2.5. Czujniki do pomiaru poziomu

3.2.6. Czujniki do pomiaru przesunięcia liniowego

3.2.7. Czujniki do pomiaru prędkości kątowej

3.2.8. Czujniki do pomiaru siły

3.2.9. Czujniki do pomiaru wielkości chemicznych

3.3. Przetworniki

3.3.1. Podział przetworników

3.3.2. Przetworniki rodzaju sygnałów

3.3.3. Przetworniki postaci sygnałów

3.3.4. Przetworniki wartości sygnałów

3.4. Regulatory

3.4.1. Wiadomości ogólne

3.4.2. Regulatory proporcjonalne (P)

3.4.3. Regulatory całkowe (I)

3.4.4. Regulatory proporcjonalno-całkowe (PI)

3.4.5. Regulatory o działaniu przerywanym

3.4.6. regulatory elektroniczne i cyfrowe

3.5. Urządzenia wykonawcze

3.6. Rejestratory

3.7. Wybrane układy i systemy regulacji obiektów

3.7.1. Wprowadzenie

3.7.2. Ukłądy regulacji do sterowania poziomem wody w zbiornikach

3.7.3. Układy do regulacji temperatury

3.7.4. Układy do regulacji ciśnienia

3.7.5. Ukłądy do regulacji natężenia przepływu

3.7.6. Ocena jakości regulacji i regulatorów

3.7.7. Komputerowe systemy pomiarowo-regulacyjne

3.7.8. System informatyczno-elektroniczny kombajnu zbożowego

podręczniki_tech_rol
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!