Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy przetwórstwa spożywczego FORMAT AB

20-01-2012, 1:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22.50 zł     
Użytkownik Konarski_W
numer aukcji: 2021776472
Miejscowość Kraśnik
Wyświetleń: 6   
Koniec: 26-01-2012 14:01:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Avalon prezentuje:
Avalon
o nasregulaminkomentarzenasze aukcjeemail


Podstawy przetwórstwa spożywczego

FORMAT-AB - Aleksandry Zajączkowskiej

Opis:

Podręcznik dla szkół kształcących w zawodzie technik agrobiznesu. Dopuszczony do użytku szkolnego, nr w zestawie (dopuszczenia) 73/98.



Spis treści:

1. Wiadomości wstępne;

1.1. Cel i zakres przedmiotu;

1.2. Ogólna charakterystyka polskiego rolnictwa i przemysłu spożywczego;

1.3. Klasyfikacja przemysłu spożywczego;

1.4. Kierunki rozwoju produkcji żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

2. Produkty rolne jako surowiec dla przetwórstwa spożywczego;

2.1. Podział płodów rolnych;

2.2. Wykorzystanie płodów rolnych w przemyśle spożywczym;

2.3. Charakterystyka poszczególnych grup płodów rolnych pod względem ich składu chemicznego i wartości odżywczych;

2.4. Ocena wartości surowców;

2.5. Czynniki warunkujące jakość surowców roślinnych i zwierzęcych;

2.6. Organizacja skupu płodów rolnych;

2.7. Organizacja transportu;

2.8. Przechowywanie surowców;

Pytania i zadania kontrolne;

3. Procesy jednostkowe w przetwórstwie spożywczym;

3.1. Wstęp;

3.2. Ogólna charakterystyka procesów jednostkowych stosowanych w przemyśle spożywczym;

3.3. Procesy mechaniczne;

3.4. Procesy cieplne;

3.5. Procesy dyfuzyjne;

3.6. Wytyczne do projektowania procesu technologicznego;

3.7. Procesy chemiczne w technologii żywności;

3.8. Procesy biochemiczne w technologii żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

4. Utrwalanie żywności;

4.1. Podział metod utrwalania;

4.2. Fizyczne metody utrwalania żywności;

4.3. Chemiczne metody utrwalania żywności;

4.4. Metody biochemiczne utrwalania żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

5. Organizacja procesów technologicznych wybranych produktów przemysłu spożywczego;

5.1. Wiadomości ogólne;

5.2. Struktura organizacyjna zakładu przetwórstwa zbóż;

5.3. Zakłady piekarskie i ciastkarskie;

5.4. Linia uboju;

5.5. Technologia uzyskiwania olejów i tłuszczów;

Pytania i zadania kontrolne;

6. Wybrane kierunki przetwórstwa spożywczego;

6.1. Przemysł zbożowo-młynarski;

6.2. Przemysł piekarsko-ciastkarski;

6.3. Przemysł ziemniaczany;

6.4. Przemysł mięsny;

6.5. Przemysł jajczarsko-drobiarski;

6.6. Przemysł mleczarski;

6.7. Przemysł olejarski;

6.8. Przemysł owocowo-warzywny;

Pytania i zadania kontrolne;

7. Towaroznawstwo;

7.1. Podstawowe pojęcia w zakresie towaroznawstwa;

7.2. Klasyfikacja towarów;

Pytania i zadania kontrolne;

8. Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym;

8.1. Co to jest środowisko i na czym polega jego ochrona;

8.2. Zanieczyszczenie środowiska o istotnym znaczeniu dla przemysłu spożywczego i sposoby ich unieszkodliwiania;

Pytania i zadania kontrolne;

Wykaz ważniejszych oznaczeń; Literatura.



zapraszamy do naszych sklepów allegro
książki - e-avalon
zabawki - e-avalon-zabawki



sprzedawca:

PPHU Włodzimierz Konarski
Księgarnia AVALON
ul. Kościuszki 2
23-200 Kraśnik
tel.: (081)[zasłonięte]825 30

Mój stan
email: [zasłonięte]@e-avalon.pl
NIP - 715[zasłonięte]000-02
REGON - 430[zasłonięte]650
Nr konta: 41 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]3951110 [zasłonięte] 230504

Avalon





#