Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy przetwórstwa spożywczego

05-02-2014, 0:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 3919356491
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 3   
Koniec: 05-02-2014 00:49:25

Dodatkowe informacje:
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.

Tytuł Podstawy przetwórstwa spożywczego
Autor pod red. Aleksandry Zajączkowskiej
Wydawca FORMAT - AB
Liczba stron 404
Wymiary 150 x 205 mm
Okładka miękka



Podręcznik dla szkół kształcących w zawodzie technik agrobiznesu. Dopuszczony do użytku szkolnego, nr w zestawie (dopuszczenia) 73/98.

Spis treści:

1. Wiadomości wstępne;

1.1. Cel i zakres przedmiotu;

1.2. Ogólna charakterystyka polskiego rolnictwa i przemysłu spożywczego;

1.3. Klasyfikacja przemysłu spożywczego;

1.4. Kierunki rozwoju produkcji żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

2. Produkty rolne jako surowiec dla przetwórstwa spożywczego;

2.1. Podział płodów rolnych;

2.2. Wykorzystanie płodów rolnych w przemyśle spożywczym;

2.3. Charakterystyka poszczególnych grup płodów rolnych pod względem ich składu chemicznego i wartości odżywczych;

2.4. Ocena wartości surowców;

2.5. Czynniki warunkujące jakość surowców roślinnych i zwierzęcych;

2.6. Organizacja skupu płodów rolnych;

2.7. Organizacja transportu;

2.8. Przechowywanie surowców;

Pytania i zadania kontrolne;

3. Procesy jednostkowe w przetwórstwie spożywczym;

3.1. Wstęp;

3.2. Ogólna charakterystyka procesów jednostkowych stosowanych w przemyśle spożywczym;

3.3. Procesy mechaniczne;

3.4. Procesy cieplne;

3.5. Procesy dyfuzyjne;

3.6. Wytyczne do projektowania procesu technologicznego;

3.7. Procesy chemiczne w technologii żywności;

3.8. Procesy biochemiczne w technologii żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

4. Utrwalanie żywności;

4.1. Podział metod utrwalania;

4.2. Fizyczne metody utrwalania żywności;

4.3. Chemiczne metody utrwalania żywności;

4.4. Metody biochemiczne utrwalania żywności;

Pytania i zadania kontrolne;

5. Organizacja procesów technologicznych wybranych produktów przemysłu spożywczego;

5.1. Wiadomości ogólne;

5.2. Struktura organizacyjna zakładu przetwórstwa zbóż;

5.3. Zakłady piekarskie i ciastkarskie;

5.4. Linia uboju;

5.5. Technologia uzyskiwania olejów i tłuszczów;

Pytania i zadania kontrolne;

6. Wybrane kierunki przetwórstwa spożywczego;

6.1. Przemysł zbożowo-młynarski;

6.2. Przemysł piekarsko-ciastkarski;

6.3. Przemysł ziemniaczany;

6.4. Przemysł mięsny;

6.5. Przemysł jajczarsko-drobiarski;

6.6. Przemysł mleczarski;

6.7. Przemysł olejarski;

6.8. Przemysł owocowo-warzywny;

Pytania i zadania kontrolne;

7. Towaroznawstwo;

7.1. Podstawowe pojęcia w zakresie towaroznawstwa;

7.2. Klasyfikacja towarów;

Pytania i zadania kontrolne;

8. Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym;

8.1. Co to jest środowisko i na czym polega jego ochrona;

8.2. Zanieczyszczenie środowiska o istotnym znaczeniu dla przemysłu spożywczego i sposoby ich unieszkodliwiania;

Pytania i zadania kontrolne;

Wykaz ważniejszych oznaczeń; Literatura.

tech_zywnosci
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!