Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy dietetyki SGGW

07-02-2015, 16:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.80 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 5037367717
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 1   
Koniec: 07-02-2015 14:12:25

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje


UWAGA!
Odpowiadamy w dni robocze w godzinach
8:00 - 16:00

Telefon:
32[zasłonięte]750-02

napisz do nas

67 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0110001 [zasłonięte] 036112


Podstawy dietetyki wyd.2
Podstawy dietetyki wyd.2
Jacek Bujko
wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]58303
data wydania: 2008
stron: 240
format: B5, oprawa miękka
24,80
*cena z VAT

Spis treści:
Przedmowa (Jacek Bujko)
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange)
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetycznym (Jacek Bujko)
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska)
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska)
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska)
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska)
8. Kamica układu mochowego (Lucyna Kozłowska)
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange)
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska)
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska)
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska)
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy.