Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PODSTAWY DIETETYKI - BUJKO - NOWA opis

10-02-2014, 9:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 3874799616
Miejscowość SIEMIANOWICE ŚL.
Wyświetleń: 1   
Koniec: 10-02-2014 08:53:26

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PODSTAWY DIETETYKI

 pod redakcją JACKA BUJKO

INFORMACJE:

 




Wydawnictwo - SGGW
Rok - 2008
Stron - 237
Oprawa - LAKIEROWANA
Format - B5

STAN - NOWA



Niniejsza książka jest pierwszą pracą, obejmującą jednocześnie szeroki aspekt medyczny i dietetyczny wybranych schorzeń. Mogła ona powstać dzięki długoletniemu doświadczeniu zespołu pracowników Zakładu Dietetyki w dydaktyce, poradnictwie dietetycznym i pracy naukowej. Główną jej część zajmuje dietoterapia wymienionych schorzeń. Wiele miejsca poświęcono także etiologii, patofizjologii i epidemiologii, a w mniejszym stopniu rozwinięto zagadnienia czysto żywieniowe, które studenci przerabiają w ramach innych, ściśle żywieniowych przedmiotów. Niezbędne więc wydaje się przypomnienie przed kolejnymi ćwiczeniami wiedzy z zakresu anatomii, fizjologii, żywienia czy towaroznawstwa i technologii gastronomicznej. W tym opracowaniu przedstawiono również przykłady ćwiczeń praktycznych do poszczególnych tematów, także dostosowanych do możliwości WNoŻCiK w zakresie korzystania z komputerów i legalnego oprogramowania czy aparatury diagnostycznej. Wiadomości teoretyczne przedstawione w poszczególnych rozdziałach rozszerzane są i uaktualniane na wykładach, które ponadto obejmują zagadnienia żywienia kobiet w ciąży, kobiet karmiących, osób w podeszłym wieku, żywienia w alergiach i dietoterapii niewydolności nerek, które nie mają odpowiedników ćwiczeniowych.

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

Przedmowa {Jacek Bujko) 5

1. Wprowadzenie do dietetyki {Ewa Lange) 7

2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym {Jacek Bujko) 21

3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia {Bożena Rutkowska) 43

4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego {Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 58

5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania
{Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) 84

6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby {Danuta Gajewska) 96

7. Kamica pęcherzyka żółciowego {Danuta Gajewska) 107

8. Kamica układu moczowego {Lucyna Kozłowska) 117

9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości {Dariusz Włodarek, Ewa Lange) 128

10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy {Ewa Lange) 151

11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy {Bożena Rutkowska) 179

12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy {Bożena Rutkowska) 192

13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego
{Danuta Gajewska) 202

14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy
{JacekBujko, Sa'eedBawa) 219




PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM