Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PODSTAWY CIEPLNEGO UTRWALANIA ŻYWNOŚCI puszki SPIS

11-07-2015, 0:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł     
Użytkownik pomorze4
numer aukcji: 5503168684
Miejscowość koszalin
Wyświetleń: 2   
Koniec: 11-07-2015 00:26:17

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1980
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

.


.

 

 WITAM NA MOJEJ AUKCJI

 

!

nakład 2240 egz.

.

dr inż. ZENON ZIEMBA
 
PODSTAWY CIEPLNEGO UTRWALANIA ŻYWNOŚCI

.

WYDAWNICTWA NAUKOWO-TECHNICZNE

WARSZAWA 1980

..

..

SPIS TREŚCI zamieszczam większość spisu treści

..

Część druga 
TEORIA  PROCESÓW WYJAŁAWIANIA, KONSERW  I JEJ  ZASTOSOWANIE   
m. Mikroflora żywności jako biologiczny parametr technologiczny    .    .    .    135
1. Czynniki decydujące o specyficzności mikroflory żywności   

Aktywność metaboliczna i namnażanie się drobnoustrojów     .    .    .    .    ,
Zagrożenie zdrowia przez drobnoustroje chorobotwórcze w żywności ....
Higiena produkcji jako czynnik ograniczający skażenie wstępne i ryzyko reinfekcji
konserw     .        .    .    .....    .    ...    .    . ~:
Piśmiennictwo.    .    .    .    .    .    .    .    .   
IV. Ogólne podstawy wyjaławiania i stabilności mikrobiologicznej  konserw
Problematyka  ogólna  wyjaławiania  żywności        .    .    .
Kinetyczna interpretacja", zjawisk inaktywacji cieplnej w technologii konserw
Ilościowe wymagania inaktywacji drobnoustrojów i stabilność  mikrobiologiczna
konserw    ..   ^    ,.j  .    .    .    .    ...
Niezbędna inaktywacja cieplna drobnoustrojów i enzymów, ochrona składników
odżywczych oraz procesy HTST  .     .     .         .
5.    Ochrona i wykształcanie się. cech sensorycznych ogrzewanej żywności    ....
'     6.-Zmienność i interpretacja zjawisk inaktywacji cieplnej w zależności od odczynu
środowiska      .    .    ./,--.'    .   t.    .    .    .    ,    .........
, Piśmiennictwo      .    ....    ...    .',...   
V. Zastosowanie empiryczne) i teoretycznej interpretacji przepływa ciepła w konserwach do" oceny liczbowej i optymalizacji procesów wyjaławia­nia ... ~. .............. ^ ,...
Określenie zmian temperatury konserw jako podstawa oceny- liczbowej procesów
wyjaławiania   .    .    .    .    ...    .    .   ..-.    .    .    .    ,    .    ....
Ogólna metoda oceny liczbowej procesów wyjaławiania .   
3.    Analityczna metoda1 oceny liczbowej procesów wyjaławiania konserw z zasowaniem tablic g = f (fh/U)
Czasowo-przestrzenna symulacja cyfrowa ogrzewania konserw przez przewodzenie
i jednoczesnego przebiegu inaktywacji     ............
Zastosowania liczby F, do oceny procesów wyjaławiania .     .     , . ,    .    .    .
Inne metody  oceny liczbowej  procesów  wyjaławiania   
Piśmiennictwo.    .    .    .    .    .    ....    r    .    .     .:..».

Część trzecia
INŻYNIERSKIE      PODSTAWY     INTENSYFIKACJI      WYJAŁAWIANIA  KONSERW       ......     .     .     .     .     .     .    .     .     .     .    .    .     .    .
VI. Podstawy   intensyfikacji   oraz   odtwarzani parametrów   nagrzewania i ochładzania konserw     .    .     .'  .     .     .     .     .    .     .    .     .     .    .    ,    .
Konwencjonalne  i  niekonwencjonalne Środowiska  nagrzewania  i  ochładzania
konserw     .    ...    .     .    .     .     .    ...     .     .     .     .     .     .     .     .     .     ...
Ogrzewanie  elektroniczne, konserw metodą  pojemnościową  i  mikrofalową    .
Zróżnicowanie przepływu ciepła w opakowanej żywności i czynniki jego przyspie­szania   .     .    .    .    .     .    .     .     ...     .     .     .     .     .     .     .,
Temperatura i czas ochładzania konserw      v.    .    .    .
Ciśnienie wewnętrzne w konserwach i przeciwciśnienie w sterylizatorach pod­
czas nagrzewania i ochładzania      .    .   ~.    .   i.    .    .    .    .    .    ...
Odtwarzalność parametrów sterylizacji konserw i  liczb sterylizacyjnych oraz
metody kontrolne.     .     .     .     .     .••.;.     .     .     ....   
Wskaźniki określające przydatność rozwiązań intensyfikacyjnych oparte o wyzna­czone liczby sterylizacyjne lub pasteryzacyjne procesów    .     .    .    .    ...

..

..

     ILOŚĆ STRON       _______________  416

     STAN KSIĄŻKI       _______________ DOBRY+

     FORMAT KSIĄŻKI  _______________ 17 x 24

     FOTO zamieszczę po 20 – tej

 

 

 



 

 

 Zapraszam na inne moje aukcje.

 

 

NA ŻYCZENIE WYSTAWIAM RACHUNEK  

 


Towar wysyłam po wpłacie na konto


Książka zostaje wysłana odpowiednio zabezpieczona

Wysyłam na adres zarejestrowany w Allegro

 

Nie sprzedaję przedmiotów za granicę

 

Odbiór osobisty niemożliwy

Komentarz kupującemu wystawiam jako drugi

Początek Wiesław

proszę doliczyć koszty transportu



ZAPRASZAM DO LICYTACJI