.
.
WITAM NA MOJEJ AUKCJI
!
nakład 2240 egz.
.
dr inż. ZENON ZIEMBA PODSTAWY CIEPLNEGO UTRWALANIA ŻYWNOŚCI
.
WYDAWNICTWA NAUKOWO-TECHNICZNE
WARSZAWA 1980
..
..
SPIS TREŚCI zamieszczam większość spisu treści
..
Część druga TEORIA PROCESÓW WYJAŁAWIANIA, KONSERW I JEJ ZASTOSOWANIE m. Mikroflora żywności jako biologiczny parametr technologiczny . . . 135 1. Czynniki decydujące o specyficzności mikroflory żywności
Aktywność metaboliczna i namnażanie się drobnoustrojów . . . . , Zagrożenie zdrowia przez drobnoustroje chorobotwórcze w żywności .... Higiena produkcji jako czynnik ograniczający skażenie wstępne i ryzyko reinfekcji konserw . . . ..... . ... . . ~: Piśmiennictwo. . . . . . . . . IV. Ogólne podstawy wyjaławiania i stabilności mikrobiologicznej konserw Problematyka ogólna wyjaławiania żywności . . . Kinetyczna interpretacja", zjawisk inaktywacji cieplnej w technologii konserw Ilościowe wymagania inaktywacji drobnoustrojów i stabilność mikrobiologiczna konserw .. ^ ,.j . . . . ... Niezbędna inaktywacja cieplna drobnoustrojów i enzymów, ochrona składników odżywczych oraz procesy HTST . . . . 5. Ochrona i wykształcanie się. cech sensorycznych ogrzewanej żywności .... ' 6.-Zmienność i interpretacja zjawisk inaktywacji cieplnej w zależności od odczynu środowiska . . ./,--.' . t. . . . , ......... , Piśmiennictwo . .... ... .',... V. Zastosowanie empiryczne) i teoretycznej interpretacji przepływa ciepła w konserwach do" oceny liczbowej i optymalizacji procesów wyjaławiania ... ~. .............. ^ ,... Określenie zmian temperatury konserw jako podstawa oceny- liczbowej procesów wyjaławiania . . . . ... . . ..-. . . . , . .... Ogólna metoda oceny liczbowej procesów wyjaławiania . 3. Analityczna metoda1 oceny liczbowej procesów wyjaławiania konserw z zasowaniem tablic g = f (fh/U) Czasowo-przestrzenna symulacja cyfrowa ogrzewania konserw przez przewodzenie i jednoczesnego przebiegu inaktywacji ............ Zastosowania liczby F, do oceny procesów wyjaławiania . . , . , . . . Inne metody oceny liczbowej procesów wyjaławiania Piśmiennictwo. . . . . . .... r . . .:..».
Część trzecia INŻYNIERSKIE PODSTAWY INTENSYFIKACJI WYJAŁAWIANIA KONSERW ...... . . . . . . . . . . . . . . VI. Podstawy intensyfikacji oraz odtwarzani parametrów nagrzewania i ochładzania konserw . . .' . . . . . . . . . . . , . Konwencjonalne i niekonwencjonalne Środowiska nagrzewania i ochładzania konserw . ... . . . . . ... . . . . . . . . . ... Ogrzewanie elektroniczne, konserw metodą pojemnościową i mikrofalową . Zróżnicowanie przepływu ciepła w opakowanej żywności i czynniki jego przyspieszania . . . . . . . . ... . . . . . . ., Temperatura i czas ochładzania konserw v. . . . Ciśnienie wewnętrzne w konserwach i przeciwciśnienie w sterylizatorach pod czas nagrzewania i ochładzania . . ~. . i. . . . . . ... Odtwarzalność parametrów sterylizacji konserw i liczb sterylizacyjnych oraz metody kontrolne. . . . . .••.;. . . .... Wskaźniki określające przydatność rozwiązań intensyfikacyjnych oparte o wyznaczone liczby sterylizacyjne lub pasteryzacyjne procesów . . . . ...
..
..
ILOŚĆ STRON _______________ 416
STAN KSIĄŻKI _______________ DOBRY+
FORMAT KSIĄŻKI _______________ 17 x 24
FOTO zamieszczę po 20 – tej
Zapraszam na inne moje aukcje.
NA ŻYCZENIE WYSTAWIAM RACHUNEK
Towar wysyłam po wpłacie na konto
Książka zostaje wysłana odpowiednio zabezpieczona Wysyłam na adres zarejestrowany w Allegro
Nie sprzedaję przedmiotów za granicę
Odbiór osobisty niemożliwy Komentarz kupującemu wystawiam jako drugi Początek Wiesław
proszę doliczyć koszty transportu
ZAPRASZAM DO LICYTACJI
|